Most nastavlja inzistirati na reformama

Iz Mosta nezavisnih lista u četvrtak su izvijestili da će pri sastavljanju vlade inzistirati da ona bude reformska te da pritom potpišu Sporazum o reformskoj suradnji.

“Kod kod skorog sastavljanja Vlade naš uvjet uvjet da ona bude reformska i da se pritom potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti, kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog”, ističu u priopćenju te podsjećaju da su o tome, kao o uvjetu postizborne suradnje, govorili još u kampanji.

Most poručuje i kako nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim. “Do zadnjeg trena tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku. Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti”, stoji u priopćenju Mosta.

Također, izražavaju zadovoljstvo što su izborom Tihomira Oreškovića za novog hrvatskog premijera uspjeli u svom nastojanju da na tu dužnost dođe stručna pa i nestranačka osoba iako su, podsjećaju, prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave Bože Petrova, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko.

You may also like

0 comments