Most je podnio prijedlog za raspuštanje Sabora

“Most je podnio prijedlog za raspuštanje Sabora koji sutra može biti povučen ako se  pokaže da postoji nekakva saborska većina , no ono što je sada očito je da te saborske većine nema i da je premijer destabilizirao državu i srušio Vladu i da nema potporu  Hrvatskog sabora”, izjavio je u Saboru politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. 

“Ako ne bude saborske većine mi ćemo ići s tim prijedlogom i on će pokazati tko su zastupnici koji čuvaju svoje stolice u Hrvatskom saboru i je li istinita tvrdnja da je već dogovorena suradnja nakon lokalnih izbora HDZ-a s HNS-om i IDS-om”, kazao je  Grmoja.

Ako naša inicijativa bude išla dalje ne znam hoće li dobiti dovoljnu potporu zastupnika, dodao je.

Smatra da agoniju oko krize Vlade ne treba produbljivati i da je su novi izbori najpoštenije rješenje.

“U ovom trenutku kada nema saborske većine i kada se tezgarenjem i trgovinom  pokušava ostvariti saborska većina puno je jeftinije ići na parlamentarne izbore što prije, ako je moguće na dan drugog kruga lokalnih izbora ili kasnije”.

Ako se sutra pokaže saborska većina, kazao je, izabrat će se novi predsjednik  Sabora, Vlada će dobiti potporu i Petrov će staviti točku na svoje razrješenje. “Pozicije nam ništa ne znače, znače nam samo vrijednosti i ideali od kojih nećemo odustati i obraz nećemo izgubiti ni ovaj put”, zaključuje Grmoja.

SDP-ov Bojan Glavašević najavio je za sutra sjednicu Predsjedništva stranke nakon glasovanja o povjerenju ministru financija  Zdravku Mariću na kojoj će i zauzeti stav. “Smatramo da ovo nije mala odluka i da cijela stranka mora stajati iza nje”, naglasio je i ponovio da je SDP u svakom trenutku spreman za izbore.

Predsjednik HSS Krešimir Beljak kratko je komentirao da njegova stranka ostaje pri svom stavu da će glasati za opoziv ministra financija Zdravka Marića i da premijer Andrej Plenković ima pravo pregovarati s kim želi.

U Hrvatskom saboru se cijeli dan vodi burna rasprava o SDP-ovu prijedlogu opoziva ministru Zdravku Mariću.

You may also like