Most je pobijedio, HDZ-ov PR je izgubio

Mnogo važnije pitanje je alanfordovskog tipa, tko ih je izgubio? Biće kao onomad u stripu, kada su se crnac i bijelac takmičili za suca Vrhovnog suda USA, bijelac je dobio pitanje o približnom broju žrtava Hirošime, a crnac 3 minuta da odgovori imena, prezimena i adrese svih ubijenih. Čemernik je i počeo… Tako jutros stoji Populusque Croatorum! Broji svoja imena i prezimena, te zaprepašten otkriva da može i ovako. Onako, kako nije ni sanjao da može! Nadglasao je i ušutkao, o zabrinutosti da ne govorimo, najjače postkomunističko leglo u Europi! Kako se TO moglo desiti?! Pa jednostavno!

Kako se moglo desiti da se sastavi ovakav PR kampanje HDZ a koji je do pred izbore imao skoro 2/3 podrške birača? Goleme novčane i osobne resurse?! Pa novcem koji je službeno potrošen za kampanju, mogli su kupiti ne samo 76 zastupnika na Dolcu, već dobru stotinu.

Taština, taština nad taštinama! No dobro, po redu. Glavni gubitnik izbora je HDZ i ako se ne desi kakvo čudo, neće u ovakvoj formi postojati niti za iduće, niti mnogo vjerojatnije izvanredne izbore, a kamoli redovne! Sve zahvaljujući nesposobnim poltronima koje je po jedinstvenom modelu vladanja, okupio oko sebe. Vidjelo se još od zadnje kampanje za predsjednicu RH. Osobno svjedočim neznanje ili nepoštenje teama koji ju je vodio i koji ju je spriječio da glatko pobijedi još u prvom krugu. Više vjerujem da je sabotaža PR teama i financijera kampanje umalo presudila. Nitko nije naučio lekciju, bahatost i samouvjerenost milanovićevskog tipa je presudila. Već su se i funkcije dijelile…

Isto se ponovilo i za ove izbore. Timovi lokalnih “genijalaca” su uspjeli stati s obje noge na svaku bananu koju im je SDP ov meštar bacio pod noge. Nije tu bilo promašaja. Svaki put kada su mogli opaliti sami sebi u koljeno, nisu promašili. A trebali su samo sjediti na rukama i čekati. No tko je to mogao lokalnim genijalcima reći da car nije gol, već glup. Svi su sebe već vidjeli u maršalskim/ministarskim odorama, a g. Tomu su mislili da drže za testise radi Mesića i Manolića. U stvari, njega su u stranci za to i doveli. G. Sanader u liku Atile ih je dovoljno na meltretirao za nekoliko života. Tražili su vođu g. Karamarkove biografije i dobili ga. Svi neformalni su to blagoslovili od energetskih tvrtki, do usplahirenih banki ili do fra Diavola unutar Majke Crkve. Toliko se svima otvorio apetit za vlast u kojoj nikada nisu mogli mrdnuti zahvaljujući snažnim osobama, od osnivača, pok. Dr. Franje Tuđmana, do Dr. Ive Sanadera.

Uprskali su i to masovno. Sve što im je ostalo je hitan pokušaj smjene g. Karamarka i hitno instaliranje nekoga od svojih turbo etatista koji hitno treba spriječiti koaliciju s Mostom i ne dao Bog udarac na administraciju, poreze, lopove i ratne profitere osobito u javnim glasilima. Za tu grupu je bolje da HDZ ne ide u vlast ako će je neko drugi makar korigirati i izvaditi državu iz tame privatnih dealova interesnih krugova. Hrana, komunikacije, energija… Sretno g. Karamarko i watch your six o’clock.

SDP je izgubio izbore, masivno, teško i zasluženo. Ipak, strana PR intervencija je nadljudskim naporima poraz napravila makar materijalom za pregovore, a kao stranka, mnogo su jedinstveniji jer se Zoxu nije desila greška kao g. Karamarku da mu gospodarski program Hansa Wernera Sinna sabotira “stručnjak” socijalist iz vrha stranke okružen svojim antiliberalnim klanom, “stručnjacima” za PR i blagoslovom svakog sotone u blizini. Usput, zahvaljujući samo promašenim ljudima u HDZ-u dobiva i moćan koalicioni potencijal. Tu mu je i vojska naciboljševika u crveno – crnim košuljama da malo priskoči. Osobno, nedostajat će mi gđica Holy. Svijet sa chemtrailsima je veseliji…

Sitnije gubitnike mi se ne da pominjati. I bez mene znaju da su obična boranija. Sigurno da će život biti veseliji s njihovom cikom u Saboru. Ako se ovakav i konstituira. Zadnji veći gubitnici su javna glasila, tumači i glorifikatori vođe Nove Rusije, Putina, plaćenici energetskih kompanija koji se od jučer lede mogućim istragama od kojih g. Sanaderova liči na saobraćajni prekršaj, javnim glasilima i u RH i u BiH, kojima se također smanjio obujam testisa, svjesnih osvetoljubivosti aktera. Što se mene tiče, napeći kokica, vratiti se čitanju pametnih knjiga, slušanju muzike i zajebavanju budala.

Sapienti sat.

You may also like

0 comments