MOL predstavio projekt zajedničkog korištenja automobila

Mađarska energetska kompanija Mol predstavila je u četvrtak novu uslugu zajedničkog korištenja automobila „Mol Limo”, pokrenutu u Budimpešti, a kako poručuju, ona odražava ambiciju grupacije da postane prvi izbor kupaca i pionir u rješenjima mobilnosti u srednjoistočnoj Europi.
Trenutno je u sklopu te usluge na raspolaganju flota od 300 automobila marke Volkswagen up!, od čega je trećina električnih vozila.

Mol se u sklopu svoje Strategije 2030 nastoji prilagoditi promjenjivoj dinamici tržišta i pretvoriti svoju tradicionalnu maloprodaju goriva u širi poslovni sektor potrošačkih dobara i usluga, navodi se u priopćenju.

“Mobilnost predstavlja važan smjer u Strategiji 2030 Mol Grupe. Cilj nam je transformirati naša maloprodajna mjesta na način da istražimo rastuće područje potrošačkih zahtjeva i sudjelujemo u novoj uspostavi prometa u srednjoistočnoj Europi. Želimo biti prvi izbor kupaca pružajući im sve proizvode i usluge koje su im potrebne na cesti, kako bi njihov put bio što ugodniji. Ponuda usluge zajedničkog korištenja automobila će igrati ključnu ulogu u prometu velikih gradova te se savršeno uklapa u ovu strategiju”, kazao je izvršni direktor potrošačke usluge Mol Grupe Peter Ratatics.

“Mol Limo” nudi fleksibilno rješenje koje korisnicima omogućava napuštanje automobila na odredištu po svom izboru nakon čega se mogu nastaviti kretati javnim prijevozom ili čak koristeći uslugu zajedničkog korištenja bicikala. Kroz usluge dijeljenja automobila i bicikala koje su pokrenute prije tri godine, Mol je postao vodeći pružatelj mobilnih rješenja za stanovnike mađarskog glavnog grada, navode iz te kompanije, vlasnika udjela i u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini.

Dugoročni cilj kompanije je razvijanje mreže u Budimpešti i šire te potpuni prelazak na isključivo električna vozila, što bi, navode iz Mola, bilo u skladu s razvojem infrastrukture električnih vozila u Mađarskoj i srednjoistočnoj Europi.

“Očekuje se kako će promjene obrazaca ponašanja potrošača, kao što je smanjenje važnosti vlasničkog automobila uz povećanje svijesti o okolišu, rezultirati povećanjem potražnje za uslugama zajedničkog korištenja automobila što može značajno poboljšati kvalitetu zraka te smanjiti prometne gužve u velikim gradovima”, zaključuje se u priopćenju.

You may also like

0 comments