Home Energetika MOL potvrdio put Hernardija u Beč, ne žele komentirati pravna pitanja

MOL potvrdio put Hernardija u Beč, ne žele komentirati pravna pitanja

by Energypress.net

Mađarski MOL potvrdio je u srijedu navečer Hini informaciju prema kojoj je predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi, za kojim je zbog hrvatskih optužbi za korupciju raspisana Interpolova tjeralica, danas bio na službenom putu u Beču, gdje je razgovarao s predsjednikom Uprave OMV-a Rainerom Seeleom.

“Možemo potvrditi da je održan poslovni sastanak danas u Beču između g. Hernadija i g. Seelea. Ne komentiramo pravna pitanja, ali Zsolt Hernadi bio je legalno u Austriji i posjećivao Njemačku zadnjih nekoliko mjeseci, a također u Berlinu razgovarao o pitanjima energetske sigurnosti u regiji”, rekao je Hini glasnogovornik MOL-a Tamas Berzi.

Kako piše Bloomberg, Hernadi se danas ui Beču sastao s predsjednikom Uprave OMV-a Rienerom Seeleom. Na Bloombergov upit MOL je potvrdio sastanak, ali nije dao pojedinosti o temama o kojima su razgovarali. Hernadijev put u Beč interesantan je zbog činjenice da je on na crvenoj Interpolovoj tjeralici, zbog optužnice hrvatskog pravosuđa koje ga tereti da je bivšeg predsjednika Vlade i HDZ-a Ivu Sanadera podmitio s deset milijuna eura kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini.

Crvena tjeralica reaktivirana je u veljači ove godine, a prvi put je raspisana u listopadu 2013. godine, nakon što je Hernadija hrvatsko pravosuđe tražilo zbog sumnje u podmićivanje.Prema tjeralici, policija bilo koje države – članice Interpola u kojoj se Hernadi zatekne, trebala bi ga zadržati do eventualnog hrvatskog zahtjeva za izručenjem. Presudu Sanaderu u slučaju Ina-MOL, Ustavni sud je ukinuo i vratio na ponovno suđenje pa postoji mogućnost da se u ponovljenom postupku spoje suđenja Henadiju i Sanaderu.

Related Posts