MOL osigurao dodatne licence za Poliol

 Mađarska MOL Grupa u srijedu je objavila da je potpisala još jedan ugovor s Thyssenkruppom za proizvodnju polieterskih poliola i propilen glikola, čime je osigurala dodatne licence za svoje ključno strateško ulaganje u lanac vrijednosti propilen oksida odnosno sve tehnološke licence i inženjerske resurse za svaku proizvodnu jedinicu projekta Poliol.
MOL je u srpnju objavio da je s tvrtkama Evonik IP i Thyssenkrupp potpisao ključne ugovore vezane uz temeljne tehnologije projekta Poliol te da pomoću tog projekta, vrijednog milijardu dolara, namjerava postati važan proizvođač polieterskih poliola, visoko vrijednog proizvoda koji se primjenjuje u automobilskoj, ambalažnoj i industriji namještaja,

I u današnjem priopćenju ističu kako će projekt Poliol biti najveći investicijski projekt MOL Grupe u razdoblju 2017.-2021.

Dodatni sporazum potpisan s tvrtkom Thyssenkrupp Industrial Solutions pokrivat će tehnološke korake za pretvaranje propilen-oksida u polieterske poliole i propilen glikole.

Ugovor se odnosi na kupnju tehnoloških licenci, paketa za dizajn procesa te FEED-a za proizvodne jedinice koje propilen-oksid pretvaraju u polieterske poliole i propilen glikole. Očekuje se da će MOL Grupa, po završetku ulaganja, postati glavni proizvođač polieterskih poliola i propilen glikola u srednjoj Europi, ističu iz mađarske kompanije.

Ugovor, kako navode, uključuje i “predsporazum koji predviđa izgradnju tvornice za polieterske poliole od strane kompanije Thyssenkrupp”.

Iz MOL-a ističu i kako će, u skladu sa strategijom 2030., krenuti dalje duž petrokemijskog lanca vrijednosti, prema poluproizvodima te specijalnim kemijskim proizvodima, transformirajući se u vodeću kemijsku grupaciju u srednjoj i istočnoj Europi.

“Polieterski polioli, koji služe kao sirovina za poliuretansku pjenu, prepoznati su kao glavni smjer u petrokemijskoj ekspanziji MOL-a, zahvaljujući njihovoj širokoj primjeni u automobilskoj, građevinskoj, ambalažnoj te industriji namještaja. Ovom ključnom investicijom, MOL će postati jedini integrirani proizvođač poliola u srednjoj i istočnoj Europi”, navode uz ostalo iz MOL-a.

You may also like

0 comments