MOL kupio ENI-jeve benzinske crpke, čeka se potvrda regulatora

Mađarska naftna i plinska grupa Mol objavila je da je s talijanskim Eni Internationalom potpisala sporazum o kupnji njegove mreže benzinskih stanica Agip u Mađarskoj.

Mol će postati isključivi vlasnik kompanije Eni Hungaria, koja upravlja sa 183 benzinske stanice brenda Agip u Mađarskoj. Transakcija uključuje Enijevu maloprodajnu mrežu i veleprodaju u Mađarskoj, ali ne i veleprodaju maziva. “Ulaganje je potpuno u skladu sa strategijom grupe Mol koja predviđa pojačanu prisutnost i značajno povećanje udjela u maloprodajnom tržištu unutar opskrbnog radijusa njezinih temeljnih rafinerija”, navodi Mol u priopćenju, objavljenom u srijedu navečer na internetskoj stranici Budimpeštanske burze.

Iz mađarske kompanije napominju i da će kupnja Enijeve mreže osigurati značajne sinergijske efekte u segmentima veleprodaje i maloprodaje i optimizaciju troškova. Dodatno napominju da bi trebala učvrstiti njihovu poziciju “u Budimpešti i oko nje”. Transakciju još moraju odobriti nadležna regulatorna tijela.

You may also like