MOL je ostvatio 47 posto bolje rezultate nego u prethodnoj godini

Suprotno najavama pojedinih poslovnih portala, MOL Grupa je objavila 47 posto bolje poslovne rezultate nego li u prethodnoj godini. Prvi je kvartal ove godine naime, kako Energypressu potvrđuje izvor iz uprave MOL Grupe, bio najbolji ikada. 

Izvanredni rezultati su ostvareni unatoč nižoj potražnji za naftnim derivatima, ali i stisku Hrvatske glede udjela u cijeni proizvoda. Prosječna dnevna proizvodnja ugljikovodika, pak, dosegla je 103 tisuće barela dnevno što je rast od 4,1 posto u odnosu na prvi kvartal 2014. fogine.  Čista EBITDA dobit dosegla je 561 milijun dolara što prelazi rezultate iz prvoga kvartala prošle godine za 47 postotaka, usprkos padu cijene nafte za oko 30 posto. Ipak, EBITDA dobit manja je za 7 posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

Bio je ovo najjači kvartal ikada te je čista dobit dosegla 270 milijuna dolara što je tri puta više nego li u istom razdoblju prošle godine čak i uz smanjenje potražnje goriva. Rezultat je to uspješno završenog restrukturiranja financija kompanija koja je za cilj imala financijsko poboljšanje kompanije. Glavni je cilj koji kompanija želi postići 500 milijuna dolara čiste dobiti u 2017. godini. (Ured za odnose s javnošću MOL Grupe)