Moj Posao: Najveći uzori su uspješni poslovni ljudi

Anketa portala MojPosao, provedena na više od 1500 ispitanika, pokazuje da 63 posto ispitanika ima poslovni uzor, za 20 posto ispitanih to je neka uspješna poslovna osoba iz svijeta, dok je za 15 posto njih poslovni uzor njihov bivši šef.

Od uspješnih poslovnih osoba na popisu ispitanika našli su se američki inženjer i poduzetnik Elon Musk, vlasnik i direktor Facebooka Mark Zuckerberg, britanski milijarder i vlasnik brenda Virgin Richard Branson, američki biznismen i predsjednički kandidat Donald Trump, talijanski automobilist i osnivač Ferrarija Enzo Ferrari, američki poslovni magnat i direktor Microsofta Bill Gates, bivši “vuk s Wall Streeta” i autor istoimene knjige Jordan Belfort, ali i hrvatski inovator Mate Rimac, vlasnik tvrtke Orbico Branko Roglić, te osnivač i vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Bivši šefovi drugi su na ljestvici uzora, a ispitanici svoje bivše nadređene opisuju kao “vođe sa zavidnim znanjem i iskustvom”, te kao osobe koje cijene rad i trud radnika. “Koliko god me znala nervirati, autoritativna je ličnost s kojom nema šale. Iza nje su radno iskustvo, znanje i stalna volja da uči i razvija se. Pamtit ću je kao osobu koja je s lakoćom obavljala zadatke i održavala kontakte s ljudima”, komentirala je jedna ispitanica svoju bivšu šeficu.

Aktualni šefovi poslovni su uzor za 9 posto ispitanika, od njih se svaki dan nešto novo uči, kompetentni su, te prijateljski i mentorski nastrojeni, komentiraju ispitanici. Za 7 posto ispitanika uzor je kolega s posla. Jedan od ispitanika navodi kako je kao praktikant uz kolegu naučio sve o poslu, pa bi volio da i ostali mladi radnici imaju takvog voditelja kao što je imao on. Za 8 posto njih poslovni je uzor netko drugi, uglavnom otac, majka, partner ili neka karakteristična osoba. Na popisu tih ispitanika našli su se poznati televizijski mafijaši Don Corleone i Tony Soprano, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, sadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali i reality zvijezda Kim Kardashian.

You may also like

0 comments