MMF započeo posjet Hrvatskoj

Uvodnim razgovorima u Ministarstvu financija i u Hrvatskoj narodnoj banci izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u srijedu je započelo dvotjedni posjet Hrvatskoj radi uobičajenih godišnjih konzultacija sa zemljama članicama, u okviru članka IV Statuta MMF-a, izvijestili su iz Hrvatske narodne banke.

Cilj posjeta je pobliže upoznavanje s aktualnim gospodarskim, financijskim i socijalnim prilikama u Hrvatskoj i procjenama u pogledu daljnjih kretanja. Tijekom boravka predviđeni su razgovori i u drugim ministarstvima, kao i u još nekim državnim institucijama, uključujući Hrvatsku banku za obnovu i razvitak, Državni zavod za statistiku, Državnu agenciju za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga.

Izaslanstvo MMF-a sastat će se i s predstavnicima sindikata, poslodavaca, Hrvatske udruge banaka, Ekonomskog instituta i Instituta za javne financije, predstavnicima međunarodnih financijskih institucija u Hrvatskoj i drugima. U programu izaslanstva MMF-a su i razgovori u Hrvatskom saboru, kao i s predsjednicom Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HNB-a. (Agencije)