Mladi pukovnik nikada nije prebolio pad DDR-a

Tekst pišem ponukan prijateljima i njihovom brigom pred novim u nizu orijentalnih despota, Vladimirom Putinom. Treba se plašiti Putina. Mali pukovničić KGB-a nikada nije prebolio svijet u DDR u kojem je njegova, od sluge polirana čizma, bila jedini zakon.

A tek gledati raspad sustava u kojem tvoja raspojasana vojska gleda kako će prodati koji tenk T – 72 za doslovce 2.500 USD. Žao nam ih je bilo, golema većina je bila samo gladna. Prodavali su doslovce sve, uključujući i sve modele zrakoplova. Kao pripadnik pričuve moje kraljevine, bio sam u srcu tog havoca, jedini spreman na to. Moji suborci nisu bili. Oni su u njima gledali opake lavove koji su već jednom divljački samljeli pola Europe u svom osvetničkom pohodu. Posljedice traju i danas.

Gledao sam ih bijedne i ponižene no u golemoj većini sretne što neće morati koristiti svoje “slavno oružje” protiv nas. Naime, gledali su u naše šokirani, osobito u ono što im je letjelo poviše glava. No kod jednog manjeg broja se nije mogao sakriti bijes, hladni bijes. Bijes The Sandmana kada mu promakne žrtva. Na njih sam osobito pazio te dvije zime i jedno ljeto u smjenama. Srećom napokon su se povukli, ukrcali tehniku za koju su zaprepašteni ustanovili da nikoga više ne interesira, osim kojeg pištolja za uspomenu, ni iz radoznalosti i jednostavno otišli, tada smo znali gdje bilo, no ne u povijest. Bili su ljuti.

Kada sam tu noć, svom zapovjedniku rekao da nije gotovo, složio se. Pustili smo ih iz ruku i već onda znali da hrabri i pametni GWH Bush zna da ih ne smijemo slomiti. Posve razumno, plašio se TOTALNOG raspada sustava koji je pored neupotrebljivih tenkova i druge krame imao još goru situaciju u svojim raketnim snagama. Oko 80% ih nije moglo niti poletjeti iz hangara, no 20% je moglo utamaniti cijeli planet više puta. Tu i pada osnovna greška. U zemlji koja je zadnji put u povijesti bila liberalna demokracija pod ubijenim Petrom Stolipinom, i to 1910. g. nije bilo nikoga, tko se i sjećao o čemu se tu radi. Dodati na vrh piramide bolesno pijanog Jeljcina, zemlja je bila spremna za još gori sunovrat. Te i idućih nekoliko zima, u životu je održala precizno rečeno Američko – Njemačka pomoć. Svi drugi su bili simbolični. Održali su se nekako, ne kao moćno carstvo, već bolje rečeno bolesnik od AIDS-a, no koji se nekim čudom počeo oporavljati.

U međuvremenu, zemlja je temeljito opljačkana. Nema današnjeg oligarha kojem neki otac ili deda nije bio malo na “straži domovine” u KGB-u. I koji nije svoju prvu milijardu ugrabio tih dana. Da demistificiramo još jednu priču, sav živi novac se nalazio u fondovima KPSS. Primarno mislim na zlato i dijamante, sve, doslovce sve izvučeno vani preko mog dragog Antwerpena i njegove burse. Sva druga bogatstva su sekundarna, a tu leže i današnji prstenovi lojalnosti kod novih Silovika. No svi imaju negdje jednoga u svijetloplavom šinjelu.

Vladimir Putin, iz privatnih razloga ga nikada neću nazvati atječestvom, je brzo skupio nezadovoljne pukovnike i to sve one iz 2. Direktorata KGB-a, vanjski rad, dakle svjedoke poraza. Samo mu je trebao novac. Sve drugo je imao nacrtano u glavi, sve, do u granicu, do u detalj i zato mu nisu trebale ni jurodive budale tipa Dugina ili zbor europskih naci boljševika od Marine le Pen do balkanskih ovisnika o poliranoj čizmi na glavi. Novac je bio tu, onaj na koji je “polagao pravo”, novac KPSS, što u unutarnjoj cirkulaciji što iznesen vani za kupovinu i standarda oligarha i udjela u zapadnim tvrtkama. Jednostavno, trebalo ih je samo vratiti pod čizmu.

Osim nekolicine, ostali su glatko pretrčali u novu klasu, poput Abramoviča ili Gazpromovaca, svjesni da je tih par vreća novaca beznačajno u odnosu na živu glavu, dok su drugi poput pok.Berezovskog ili živog Khodorkovskog pogrešno procijenili što mogu, poslije to i otvoreno priznajući. Hazjajin je pomeo Rusiju kako nije bila pometena 1936.g. i to ne krije.  Unutra, par specijalnih jedinica, par oživljenih projekata iz tzv. Hladnog rata te maksimaliziranje novog ustrojstva KGB a po uzoru na MI5 i MI6, osigurali su mu mir u kući i čak uz povremene masovne proteste, Kim il Sungovske rezultate izbora. Tu mu pomaže i zavrnuta imperijalna svijest profesorice glasovira iz Rostova, čija plata je 126 E, kćerka joj iz Antwerpena šalje za goli život, no ona glasuje za njega jer joj je vratio ponos?! Čak i kada je bio prisiljen smiriti loptu oko Ukrajine, stiglo ga je umalo državnim udarom gen. Kolokolceva kojeg je jedva umrlo?! Čime li to Bože?!
Sve dalje ide kako ide po textbooku svake diktature. Svakoj diktaturi treba radni prostor. Svakoj diktaturi treba alibi o samoj sebi, neupitan do mjere da mu se samo salutira.

Na Zapadu, stara lopina KGB-ove stanice I.Berlin, kreće starom metodom infiltriranja u tradicionalne saveznike na šezdesetosmaškoj strani, njihove već izrasle unuke na naslijeđenim katedrama i napokon na ciljanu grupu, krajnju desnicu, onu istu čiji preci su sa aplauzom dočekali pakt Ribbentrop – Molotov, te komadanje Poljske. Godišnjicu pakta, Putin je pozdravio. Europa podijeljena između Hitlera i Staljina i njemu i sljedbenicima naci boljševizma, savršeno odgovara.

Ne odgovara meni.

Ne odgovara ni nikome drugome, tko je samo jedan dan živio u pravom uređenoj zemlji, zaštićen kao polarni medvjed, snagom ne samo svojih pošteno donesenih zakona već i vatrenom moći svojih oružanih snaga i SVOG NATO-a. Naime, mi to tako vidimo, SVOJE. Znamo da svima drugima smetamo. Znamo da dajemo “loš” primjer i zato svi nevoljni i čemerni bježe nama a ne u Rusiju ili Saudijsku Arabiju. Niti će ikada. Samo je sloboda prosperitetna i samo u njoj se živi dostojanstvom čovjeka. I to se brani svime što imamo na raspolaganju. A to je i…
TRIDENT JUNCTURE 2015.

Obična i redovna vježba južnog krila Saveza i naših zajedničkih snaga. 30.9.2015. g. u tiho, jer nikada ne pravimo galamu, parade i sl. podigli smo 36.000 vojnika, napadni dio VI flote, VELIKI broj borbenih zrakoplova i svu logistiku koja im treba da i dalje budu generaciju ispred svih drugih. Rusija je okupirala Gruziju, Ukrajinu i sada intervenira u Siriji zahvaljujući i mega nesposobnom predsjedniku USA. Sve su pametno ukalkulirali, od njegove gluposti i kukavičluka, do tradicionalne, nesposobne EU. Samo nisu razmišljali o ovome. A ni g.Netanyahuu se ne sviđa izgled karte. Pa opalite više taj jebeni metak na nas!

Dobro more, dobar lov…

You may also like

0 comments