Mirela Holy: Slabiji smo u anketama zato što nas mediji ignoriraju

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy ustvrdila je u subotu da stranku ORaH u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore mediji bojkotiraju. “Ova pressica je bila po mojem mišljenju i vizualno atraktivna i jaka po sadržaju, ali vidjeli smo i ovdje da se nastavlja bojkot medija. Već smo prije par dana upozorili na to da, bez obzira što nam se mediji pojave na press konferencijama, a tu smo posebno upozorili na HTV kad su na jednoj pressici bile dvije kamere, ništa od tih sadržaja nije se pojavilo u informativnim emisijama, što smatramo da je jako zabrinjavajuće i sramotno”, istaknula je Holy na “Noćnoj pressici pod maskama”, koju je od novinara popratila jedino Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina).

Rekla je da su prisiljeni sami snimati svoje konferencije za novinare i postavljati ih na društvene mreže i YouTube. “Zbog toga smo evo prisiljeni i snimili smo cijelu ‘Noćnu pressicu pod maskama’ kamerom i postavit ćemo je na naše web stranice i na naše društvene mreže i na YouTube i pozivamo građane da sami pogledaju takve sadržaje i da se informiraju jer očigledno ne mogu dobiti pravu informaciju od medija”, ustvrdila je Holy.

Istaknula je da su se odlučili u subotu navečer održati prvu “Noćnu pressicu pod maskama” zato što je Noć vještica te poručiti da je ORaH stranka koja nosi masku samo jednu noć u godini, i to zbog zabave na ovu noć, dok druge političke stranke nose maske cijele godine, maskiraju se 365 dana u godini i to zbog interesa.  “Htjeli smo upozoriti predstavnike medija na tu činjenicu zato što smatramo da je njihova obaveza objektivno informiranje javnosti i da budu korektiv vlasti”, ustvrdila je Holy.

Rekla je da su na konferenciji za novinare upozorili na određene postupke različitih stranaka koje pretendiraju na vlast, na postupke koji se ni na koji način ne mogu smatrati djelovanjem u javnom interesu.  “ORaH je prava alternativa zbog toga što se doista ne bavimo politikom zato da bi se dograbili fotelja i velikih plaća nego zato da bismo djelovali u javnom interesu”, poručila je predsjednica ORaH-a.  “Skinite im maske”, poručila je Holy medijima istaknuvši da su mediji korektiv politike i trebaju skinuti maske političarima i strankama. Rekla je kako od predstavnika “sedme sile” ORaH očekuje da se zainteresiraju za to čime se to bave druge političke opcije.

“Ovo je, na žalost, hrvatska stvarnost. Hrvatska stvarnost je da Hrvatskom vladaju interesne skupine kojima je apsolutno svjedno koja je politička opcija na vlasti zbog toga što i kod jednih i kod drugih imaju jako dobar ulaz i jako dobro mogu štititi svoje interese, a njima u tome svesrdno pomažu i pojedini vlasnici medija. U cijelom svijetu inače ovakav brak iz interesa se zove udruženi zločinački pothvat. Drugim riječima, Hrvatskom vlada mafija”, ustvrdila je Mirela Holy.

Potpredsjednica ORaH-a Božana Zadro rekla je kako je “stranka A” poznata kao stranka “Tko je jamio, jamio je”, a mi bismo nadodali: “i dalje jami”. “Njima ne smeta ni njihov predsjednik stranke. Nalazi se na sigurnom mjestu. Oni su vrlo vješti u zazivanju kostura i grobova i oni su ti koji jame, grobari Hrvatske”, rekla je.  “Stranka B” je poznata kao “Što je dopušteno Jupiteru, nije dopuštenu volu”. “Osjećate li se kao volovi? Mi da. Prave se da su drugačiji od stranke A, međutim i oni su vrlo vješti u tom jamarenju i grobarenju”, rekla je Zadro. “Stranka C” je, kazala je, poznata kao “Nek je krao tko je krao, ali je i nama dao”. “Znamo tko je, vrlo je velikodušan i dalje, dijeli mnogobrojnim prijateljima i kumovima, a nama volovima umjesto kruha i igara, daje preplaćene fontane i skupe zahode”.  “Stranka D”, nastavila je Zadro, je “Ja sam mali, ali sam vrijedan”. “Tko je stranka D? Netko tko je bio na školovanju kod stranke A, kod velikog brata jamara”, poručila je Božana Zadro govoreći o hrvatskoj stvarnosti.

Predsjednik Izbornog stožera ORaH-a Alen Baščevan rekao je da se nakon 25 godina političkog maskenbala, pojavio ORaH, stranka koja se ne skriva pod maskama, njegove su politike objavljene i nude ih svima, i građanima i političkim konkurentima.  “Nismo naivni bedaci već vjerujemo da politika mora biti posao u javnom interesu. Ne prodajemo se za saborske mandate i visoke plaće. Mislimo, govorimo i radimo isto. Nismo ni u jednom špilu. Mi smo alternativa”, istaknuo je Baščevan te pozvao građane da na izborima glasaju za ORaH.  “I skidajmo maske”, dodala je Holy. Prva je masku skinula Holy, a onda i njezine kolegice i kolege.

You may also like