Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je u utorak optužbe kako je umiješan u korupciju ustvrdivši istodobno kako je žrtva političkih pritisaka i progona.

“To su reciklirane laži koje se ponavljaju”, kazao je Dodik komentirajući po prvi put tvrdnje bivšeg veleposlanika BiH u Rusiji Gordana Milinića da je osobno bio svjedokom kada je aktualni predsjednik RS od jednog ruskog poduzetnika uzeo kilogram zlata. Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine najavilo je kako će pozvati Milinića da o tome dade iskaz. Tijekom boravka u Bosanskoj Kostajnici Dodik je novinarima kazao kako je riječ o “laži” i “kleveti” te kako su i druge osobe koje je Milinić spomenuo zanijekale točnost njegovih tvrdnji.

Dodiku je, prema Milinićevim navodima, kilogram zlata uručio ruski poduzetnik Oleg Burlakov. Dodik je konstatirao kako Milinić nije ponudio nikakve dodatne činjenice poput točnog mjesta i vremena navodne primopredaje zlata. Ocijenio kako su ove optužbe dio pritiska kojemu je izložen zbog nakane da organizira referendum u RS kojim bi se doveo u pitanje rad Suda i Tužiteljstva BiH, kao i djelovanje i odluke svih dosadašnjih visokih predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Izjavio je ipak kako neće odbiti sudjelovati u mogućem pravosudnom procesu koji bi se protiv njega poveo ukoliko bi i službeno bio osumnjičen za korupciju pred Sudom odnosno Tužiteljstvom BiH. “U ovom slučaju sam spreman prihvatiti da dovedu stvar do kraja i neću je osporavati. Sudjelovat ću u tome”, izjavio je Dodik.

Related Posts