Milijan Brkić: Sačuvali smo obraz i zaštitili nacionalne interese

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić je, nakon što su čelnici Domoljubne koalicije odbacili Mostov prijedlog sporazuma o tripartitnoj vladi i napustili sastanak s Mostom nezavisnih lista i SDP-om u subotu navečer, poručio kako je ta koalicija sačuvala obraz i zaštitila nacionalne interse jer se nije raspravljalo o budućnosti Hrvatske već “isključivo i samo o borbi za fotelje i spašavanju ‘briselskog Zoke'”.

“Nažalost, nije se raspravljalo o budućnosti Hrvatske, već se isključivo i samo, radilo o borbi za fotelje i spašavanju ‘briselskog Zoke’, koji će uskoro natrag u sigurnost briselskih hodnika, nakon što je Hrvatsku doveo do ruba ponora. Umjesto pregovora i dogovora oko pitanja bitnih za svakog hrvatskog građanina i kako Hrvatsku izvesti što prije iz gospodarskog i socijalnog ponora, u koji ga je dovela Milanovićeva vlada, ovo je bila čista trgovina foteljama”, objavio je Brkić protekle noći na svom Facebook profilu. “Sačuvali smo obraz i zaštititili hrvatske nacionalne interese. Nismo se za takvu Hrvatsku borili. Naši prijatelji nisu ginuli da bi mi trgovali. Nismo se dali ucjenjivati ni u težim vremenima, nećemo ni danas”, poručio je.

Navodi kako se sinoć, nakon što je Domoljubna koalicija napustila sastanak s Mostom i SDP-om, sjetio riječi pokojnog kardinala Franje Kuharića: “Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati.”

“Ne možemo ići s onima koji su četiri godine uništavali Hrvatsku i doveli je na rub propasti. Ne možemo ići s onima koji su na silu uvodili ćirilicu u Vukovar. Ne možemo ići s onima, kojima je Hrvatska ‘slučajna država’. Ne možemo ići s onima koji su naoružani do zuba provaljivali u crkvu da bi privodili hrvatske branitelje. Ne možemo ići s onima koji Domovinski rat nazivaju ‘građanskim ratom’ i kojima hrvatski branitelji ‘smrde’. Ne možemo ići s onima koji su potjerali više od 100 tisuća mladih ljudi iz Hrvatske. Ne možemo ići s onima koji su cijelu državu zadužili 100 milijardi kuna i podredili je sebi i svojoj Partiji. Ne možemo ići s onima koji su narod osiromašili, a u isto vrijeme svojim partijskim istomišljenicima osigurali sinekure s visokim plaćama. Ne možemo ići s onima koji štite svoje partijske drugove od kaznenog progona”, naglasio je Brkić i zapis na svom Facebooku završio još jednim citatom kardinala Kuharića: “Ako ćemo mi šutjeti, kamenje će progovoriti umjesto nas”.

You may also like

0 comments