Milijan Brkić bit će službeni kandidat za ministra branitelja Domoljubne koalicije

Tomislav Karamarko danas je bio u Varaždinu na 26. obljetnici tamošnjeg HDZ-a.  Uz ostalo je Karamarko rekao kako je prelomio o odluci oko novog ministra branitelja te da je njihov službeni kandidat Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a.

“Ja sam isključivi krivac što toliko nemamo ministra branitelja jer sam imao puno razgovora, ali to smo sada prelomili. Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić”, rekao je Karamarko. SDP-ov Željko Jovanović danas je optužio novu vladu rekavši da “nemamo vladu, nego kaotični, eksperimentalni incident”, no Karamarko se s njim ne slaže. “Mislim da smo taj incident imali zadnje četiri godine. Mislim da se sada klima bitno promijenila.”

Sve češće se u javnosti i medijima može čuti kako postoji određeno nepovjerenje Mosta prema Domoljubnoj koaliciji. Prvi potpredsjednik vlade takvo što negira, a za suradnju Mosta i Domoljubne koalicije kaže da je jako dobra. “Problemi se uvijek pojavljuju no mi rješavamo sve one koji se nađu pred nama.” Upitan postoji li neki problem u komunikaciji vlade i braniteljskih udruga Karamarko je rekao da za takve probleme ne zna, a da će branitelje primiti kada će oni to tražiti.

Premijer Tihomir Orešković još uvijek nije potpisao razrješenje šefa SOA-e Dragana Lozančića. “Premijer si je uzeo nekoliko dana za razmišljanje, a sada je kao što znamo na putu. Bio je u Bruxellesu na summitu, danas je u Londonu. Kad se vratim očekujem da će se to riješiti”, kazao je Karamarko.

Karamarko se osvrnuo i na lustraciju rekavši da je to “prije svega promjena društvene klime i odmak od bilo kojeg totalitarizma.” Migracijska kriza se sve više zakomplicirava, a konkretnog rješenja još uvijek nema. S time se slaže i Karamarko. “Zatoplit će i veliki broj ljudi će krenuti na taj put. Mislim da Europa još nema rješenje i to je problem. U pitanju je teški teški humanitarni problem. Očekuje se jedinstveni plan Europe u koji se Hrvatska mora uklopiti”, kaže Karamarko za N1.

Iako je ministar unutarnjih poslova rekao kako na granici neće biti ni žice ni vojske, Karamarko tu opciju ne isključuje. “Bit će potrebe i za vojsku ako prilike budu takve da to bude jedino rješenje. Moramo štiti svoje granice.”

You may also like

0 comments