Milanovićeva ponuda na stolu, neka Petrov bude predsjednik Sabora

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović uputio je u petak javni poziv Mostu da ih podrži u formiranju vlade, a čelnika Mosta Božu Petrova pozvao je da bude predsjednik Hrvatskog sabora.

Milanović je rekao kako je datum koji je predsjednica odredila – 3. prosinca korektan, ali bi bilo bokje da je tjedan kasnije. Ovih tjedan dana bavit ćemo se onim što jeakutno, a to je konstituiranje Sabora i izborom predsjednika.

To je trenutak u kojem treba donijeti odluku. Ovom prilikom pozivam Božu Petrova da se prihvati dužnosti. Pozivamo ga da bude predsjednik Sabora. Ako ne prihvati iz nekog razloga, a ako on to ne želi mi ćemo predložiti osobu koja će tu funkciju obavljati do sklapanja partnersvtva. Potrebna nam je osoba koja će imati važnu korektivnu ulogu čuvara zakonodavnog konteksta. To je vrlo važna osoba, rekao je Milanović.

Naši pregovori s Mostom bili su kvalitetni, slažemo se u mnogo toga. Vrijeme do konstituiranja Sabora tu će kvalitetu umanjiti, jer se moraju rješavati stvari vezane uz Hrvatski sabor. Ovakvu situaciju nakon izbora nismo imali nikad dosad i svijesni smo da bez Mosta ne možemo sastaviti Vladu. Mi smo na to spremni, i ne bih, kao HDZ, govorio da nam ne treba ni cijeli Most, izjavio je Milanović na konferenciji za novinare.

Upitan o izjavama Mirka Raškovića zastupnika srpske nacionalne manjine koji optužuje SDSS za pritiske, Milanović je rekao su i kolege u SDSS-u iznenađeni i ne znaju što se događa. To mi je uznemirujuće, rekao je.

You may also like