Politički analitičar Davor Gjenero smatra kako na diskurs Zorana Milanovića uopće ne treba reagirati, a njegove ‘kafanske’ primjedbe o skrivanju Tomislava Karamarka u mišju rupu politički komentator svodi na razinu razgovora koja nije na razini predsjednika Vlade te pristojnog građanskog društva. ”Milanović je predsjedniku HDZ-a cijeli mandat pokušao nametnuti dijalog jedan na jedan i nije mu uspjelo, niti će sada. U kampanji se neće raspravljati o tome tko je ljepši, pametniji tko će nadglasati koga, nego o racionalnim političkim alternativama. Ne vidim zašto to HDZ-u ne bi uspjelo”, kazao je Gjenero.

Istaknuo je kako je upravo premijer taj kojeg nije bilo tri i pol godine te se tek sada počeo pojavljivati. ”Milanović je bio u nekim birtijama i pojavljivao se iza 10 sati kada je dolazio na posao i točka. Ništa nije radio tri godine ni u unutarnjem, niti na vanjskom političkom planu. S nikim ne komunicira. On, siroče, ne zna ništa raditi”, mišljenja je Gjenero.

Međutim, istaknuo je politički komentator, ovo niti nije vrijeme kada se odvijaju sučeljavanja. ”Dueli se odvijaju isključivo tijekom kampanje, a u razdoblju dok ne počnu, političar ne smije unositi dodatni razdor u biračko tijelo. Ne postoji razlog za permanentnu političku kampanju. Uskoro će biti parlamentarna kampanja pa će doći do sučeljavanja, a tu ne treba raspravljati o vrijednosnim sustavima već o sposobnosti vođenja upravljanja javnim poslovima i sposobnosti artikuliranja projekata. Milanović je tu potpuno nesposoban. Pokazao je da zna dobiti izbore, da nije potpuno nesposoban u političkim duelima u kampanji, ali je pokazao da je nesposoban u upravljanju, rukovođenju javnim dobrima i Vlade”, zaključio je Gjenero.

Podsjetimo, Zoran Milanović je u srijedu komentirao izjavu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka da na izbore treba izaći što prije te da će HDZ pobijediti. “On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio. Znate onu pjesmu od Rundeka, izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta ili nema mjesta. Neka izađe vani i neka se konačno suoči, ne mora doći na debatu. Na kraju krajeva, ne mora ništa jer to je njegova stvar al’ me čudi da netko tko želi biti hrvatski premijer, dakle predsjednik Vlade i snositi daleko najveću odgovornost za društveni i ekonomski razvoj, socijalno stanje, političko stanje, da se toliko skriva od konkurencije i javnosti”, prenijela je Radio Dalmacija.

Related Posts