Milanović: Osvojit ćemo još jedan mandat, ministri su dobro radili

Premijer Zoran Milanović čestitao je u četvrtak, na početku posljednje sjednice Vlade prije parlamentarnih izbora, svim ministrima na njihovome radu u protekle četiri godine ustvrdivši kako su radili dobro, što će biti dovoljno za novi mandat. “Čestitam i zahvaljujem svima. Zadovoljan sam s vama, bili ste sjani, a nisam ni ja bio baš tako loš”, rekao je Milanović.

Ističe kako su svi u Vladi radili za dobrobit svoje zemlje, svoje domovine, najbolje što su mogli. “A to najbolje je objektivno dobro. Vidjet ćemo što nosi narod, spremni smo za još jednu provjeru povjerenja”, kazao je. Uputivši zahvalu na radu i bivšim članovima Vlade, Milanović je, uz pljesak ministara, zaključio: ” “Radili su svi dobro, neki bolje, neki samo dobro, ja recimo jedva dobro. Ali, to je dovoljno za još jedan mandat”.

Vlada premijera Zorana Milanovića je na sjednici u četvrtak, posljednjoj prije parlamentarnih izbora, odlučila izdvojiti još gotovo 11 milijuna kuna za podmirenje troškova zbrinjavanja migranata. Prema toj odluci, Ministarstvu unutarnjih poslova iz proračunske će se zalihe isplatiti gotovo 6 milijuna kuna, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje gotovo 3 milijuna, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 1,4 milijuna kuna, a Robnim zalihama 440 tisuća kuna.

Uredu zastupnice RH pred Europskim sudom za ljudska prava iz proračunske će se zalihe isplatiti 37,8 tisuća eura za troškove postupka u dva predmeta koji se pred tim sudom vode protiv Republike Hrvatske. Izmjenom ranije odluke Vlade o isplati tzv. božićnice za umirovljenike, omogućeno je, pak, da se osobama koje su otvorile zaštićene račune, zbog blokade njihovih ‘običnih’ računa, taj iznos uplati na zaštićene račune, odnosno da ne može biti predmetom ovrhe.

Odobren je i aneks ugovora između države i HRT-a, kojim se, uz ostalo, omogućava osnivanje novog radijskog kanala Radija Sjever, dostupnog u Varaždinskoj, Međimurskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, te formiranja HRT centara Knin i Šibenik, u kojem će se izgraditi i TV studio. Vlada je prihvatila odluku o donošenju Strategije za suzbijanje pogrešaka, zlouporabe i korupcije na području socijalne zaštite za razdoblje od 2015. do 2020., kao i uredbu o uvjetima, načinu i postupku raspolaganja tražbinama s naslova poreznog duga u predstečajnom i stečajnom postupku.

Na kraju posljednje sjednice Vlade premijera Zorana Milanovića pred nedjeljnje izbore, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić podsjetila je na nedavnu nagradu za projekt e-građanin, odnosno projekt dostupnosti usluga javne uprave građanima, rekavši: “Čestitam svima nama.”. Premijer Milanović na to je odgovorio kako ovo nisu podaci Državnog zavoda za statistiku, “jer neki su protiv objave tih podataka”. “Ovo nismo mi, ovo je UN. O ovome nisu odlučivali naši ljudi, ovo je međunarodni panel i to nešto govori, malo smo bolji nego što smo bili, to vide i drugi. Ovo je rezultat vašeg rada, hvala”, pohvalio je Milanović svoje ministre na kraju, kao i na početku posljednje sjednice prije izbora.

You may also like