Home Hrvatska Milanović ne vjeruje u raspuštanje Sabora

Milanović ne vjeruje u raspuštanje Sabora

by Agencije

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je u srijedu u Splitu kako ne vjeruje da će na izvanrednoj saborskoj sjednici, zakazanoj za 8. rujna, biti raspušten Hrvatski sabor radi raspisivanja parlamentarnih izbora.

“Ja nisam predsjednik Sabora, ja sam predsjednik jedne od stranaka koje čine većinu u Saboru a ne vjerujem da je moguće da Sabor bude raspušten na izvanrednoj sjednici, to je moje mišljenje”, rekao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja u vezi sazivanja izvanredne sjednice i medijskih informacija da bi to moglo značiti raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora.

“Sabor je sazvan (izvanredna sjednica) na našu inicijativu da bi radio na našim prijedlozima (prijedlozi novih zakona)”, dodao je Milanović. On je istaknuo kako parlamentarne izbore raspisuje predsjednica Republike Hrvatske a ne vlada. “Sabor se raspušta ako mu prije toga ne istekne mandat, a ističe mu 22. ili 23. prosinca. Sabor se raspušta i nakon toga u zakonskom i ustavnom roku predsjednica Republike raspisuje izbore za Hrvatski sabor. To tako funkcionira već više od 20 godina”, rekao je Milanović.

Related Posts