Home Hrvatska Milanović: Mi smo demokratska stranka, Komadinu bi zatukli u HDZ-u

Milanović: Mi smo demokratska stranka, Komadinu bi zatukli u HDZ-u

by Energypress.net

Na Iblerovom trgu završio je sastanak predsjedništva SDP-a. Prvi je pred novinare stao Zlatko Komadina koji je potvrdio da će se kandidirati za predsjednika stranke. ”Utvrđujem najavu kandidature za predsjednika stranke čim Glavni odbor raspiše izbore”, rekao je.

Nakon toga pojavio se i Zoran Milanović koji je kazao kako je mlad i kako je tu da služi stranci. ”Borit ću se za slobodarstvo da su svi uključeni, za socijaldemokraciju. Ja sam veći socijaldemokrat od mojih kritičara. Suprotstavili smo se bankama koje deru građane. Ova se socijaldemokracija može usporediti s njemačkom, danskom i švedskom socijaldemokracijom”, rekao je Milanović. ”Mlad sam i iskusan da mogu nastaviti taj posao. To Hrvatskoj treba kao i prije godinu ili dvije dana. Svakakvi demokratski i parademokratski eksperimenti su mogući i ja sam zato zabrinut. Tu smo da budemo jaka i moćna – pretpostavljam oporba. S ciljem da se brzo vratimo na vlast i vratimo na Zapad a ne na Bliski istok”, rekao je Milanović. ”HDZ-u bi odgovaralo da je na čelu SDP-a netko tko šuti. Ja sam njihov opasan politički neprijatelj. Doći ćemo vrlo brzo do toga da SDP ima minimalan broj partnera, a da HDZ okuplja neoustaše i podzemlje”, rekao je Milanović dodavši kako će proganjati HDZ cijelo vrijeme.

Oštrom retorikom nastavio je govoriti o HDZ-u. ”U HDZ-u kad se netko protukandidira prvo ga zatuku pa izbace iz stranke”, kazao je dodavši da misli da je Ivo Josipović bio bolji predsjednik od Kolinde Grabar Kitarović. Potvrdio je kako su u SDP primljeni Orsat Miljenić, Bojan Glavašević i Predrag Matić. Prije ulaska na sastanak Siniša Hajdaš Dončić i Mihael Zmajlović potvrdili su da će u kandidaturi za predsjednika stranke podržati aktualnog predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Pred novinare je stao i Zlatko Komadina koji je kazao kako će o svojoj kandidaturi za mjesto predsjednika reći više nakon sastanka predsjedništva. ‘Imam želju i volju kandidirati se ali poštivam demokratsku proceduru”, rekao je Komadina ”Važno mi je da se izborimo za novi i bolji SDP. Naime ja sam pobornik da stranačka utakmica nije završila, a mi se već bavimo unutarstranačkom utakmicom. Jedno po jedno. Dva Glavna odbora – prvi analiza drugi raspisi izbora”, rekao je Komadina.

Novinarima se obratio i Davor Bernardić koji nije kazao kome će dati podršku u utrci za predsjednika stranke već je govorio o postizbornim dogovorima HDZ-a i Mosta. ”Očekujem taktiku i jasan stav SDP-a u ovom mrcvarenju građana od strane Mosta i HDZ-a u borbi za raspodjelu ministrastava. Ukoliko je MUP glavna tema onda je najbolje da idemo na nove izbore”, rekao je Bernardić uoči sastanka.

Related Posts