Milanović: Kurikularna reforma mora se nastaviti

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović napisao je na svome facebook profilu da se kurikularna reforma mora nastaviti te da nema ništa protiv da je i dalje vodi Boris Jokić, ustvrdivši da je SDP-ova Vlada postavila okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske.

Nemam ništa protiv toga da Boris Jokić (bivši voditelj eskpertne radne skupine i znanstvenik s Instituta za društvena istraživanja) nastavi voditi reformu, poručio je Milanović. “Od rujna 2015. zaposleno je 450 mladih znanstvenika. Tako je radila naša Vlada. Još ih je 800 trebalo biti zaposleno, ali to je stalo. Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena Vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena”, napisao je Milanović na svome facebook profilu.

Jokić je krajem svibnja dao ostavku na mjesto voditelja cjelovite kurikularne reforme obrazloživši je nedostatkom političke volje za njezinim nastavkom, a potporu su mu na skupovima podrške izrazili deseci tisuća građana. Novim voditeljima cjelovite kurikularne reforme, nakon Jokićeve ostavke, imenovani su Dijana Vican sa zadarskog Sveučilišta i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a.

You may also like