Home Hrvatska Milanović je instrumentalizirao izbjeglice, zanemarujući sigurnost

Milanović je instrumentalizirao izbjeglice, zanemarujući sigurnost

by Energypress.net

O izborima koji se bliže nakon raspuštanja Sabora, izbjegličkoj krizi i predizbornom programu, u Dnevniku Nove TV govorio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Dnevniku Nove TV kazao je kako pobjeđuju već tri i pol godine te znaju da će pobijediti. Osvrnuo se i na jučerašnju konvenciju SDP-a. Program SDP-a nismo osjetili. Jedino što smo čuli je da žele nastaviti, kazao je Karamarko.

Na optužbe kako na konzultacije s bankarima idu u Klagenfurt kazao je kako ne razumije tu rečenicu. Komentirao je i vladine poteze oko izbjegličke krize i svađe vladajućih i oporbe.  “Nas nitko nije tražio da kažemo što mislimo. Ovo je problem Europske unije, trebalo se dogovarati sa susjedima, a ne ponašati se stihijski. Taj standard prihvata pati jer ništa nije bilo organizirano.- Mi želimo da se zapriječe ilegalni prijelazi”, kazao je Karamarko.

Upitan bi li slali vojska kazao je ‘vojska na granicama ne znači da vojska na granicama puca. “Mi moramo reći stop jer ćemo u jednom trenutku i mi možda postati humanitarni problem Europe. Mi moramo reći To više nećemo, rekao je Karamarko i dodao kako se ne smije zanemariti sigurnosni segment.”

Istaknuo je kako Milanović na izbjegličkoj krizi skuplja predizborne poene. “Ja moram kritizirati ono što je loše u ovoj vladi. Ja se ne prepucavam na osobnoj razini, a nadam se da će i on tu malo popustiti”, rekao je Karamarko.

Na pitanje pomaže li predsjednica Grabar-Kitarović HDZ-u kazao je kako dolaze iz istih redova te dijele iste svjetonazore. Kazao je da će kad dođe na vlast jedan od prvih poteza biti poticanje poljoprivredne proizvodnje. “Radit ćemo na racionalizaciji i digitalizaciji državne uprave, a postoji mogućnost i za smanjenje ministarstva. Sigurno ćemo ukinuti neka agencije i zavode koje su služile samo za sinekure”, rekao je Karamarko.

O štrajku prosvjetara kazao je kako ih je premijer Milanović prevario. “Razgovarali smo sa sindikatima. Ova vlada s nikim ne komunicira”, kazao je.

O sutrašnjem ročištu HDZ-u i Sanaderu kazao je kako očekuje da se skine ta kolektivna stigma. “Stranka koja je stvorila Hrvatsku, to sigurno nije zaslužila”, rekao je.

 

Related Posts