Milanović: HDZ je seoski kockar

Prije početka sjednice Sabora premijer Milanović dao je izjavu za medije. ‘Mislim da je u redu da predsjednik Sabora dolazi iz redova Mosta. Mi smo to prihvatili ali HDZ neće, a oni kao i obično zavlače. To je jasno svakom djetetu. Bitno je da zemlja ima Sabor pa neka vlada i tehnička Vlada. Mislimo da je korektno da Podolnjak bude predsjednik Sabora. No moramo još razgovarati s partnerima.

Jasno je da mi igramo po jasnim pravilaima, a HDZ je seoski kockar. Zavučeni su u mišju rupu. Ja sam Petrovu ponudio da bude predsjednik Sabora pa će valjda i mene zvati USKOK. To su pravila igre, mi se ne bavimo lopovlukom, javno sam uputio poziv Petrovu da bude predsjednik Sabora. S ljudima treba razgovarati, a ne im prijetiti kao HDZ sve ove godine. Zato su i osnovali Most. Mislim da u Mostu sad shvaćaju koliko je teško donositi odluke, a ja s tim živim sve ove godine. Ne znam jesu li iz USKOKA zvali nekog iz SDP-a. Očito je USKOK pod velikim pritiskom’, kaže Milanović.

Novi izbori? ‘Mi možemo i četiri godine ovako funkcionirati s manjinskom vladom, ali to nije dobro. Kad se Sabor konstituira treba imenovati mandatara.’ Ako se Sabor ne konstituira, hoće li predsjednica raspisati izvanredne izbore? ‘Ne može predsjednica raspisati izvanredne izbore, nema ovlasti za to’, zaključio je Milanović.

You may also like