Milanović: Da vidim Tomu Medveda ne bih ga prepoznao

Zoran Milanović razgovarao je s novinarima u utorak u Hrvatskom saboru. Rekao je da će uskoro raditi bilance i vidjeti gdje nas EU sputava. “Europska unija je prekrasna stvar, sve njezine vrijednosti su naše, ali pitanje je koliku slobodu djelovanja imamo. Vlada ima terete kao što smo ih imali i mi, i moraju se prestati izvlačiti na ono što je bilo ranije. Došli su u puno bolju situaciju nego mi prije četiri godine”, rekao je bivši premijer.

Kaže i da ništa ne zna o navodnim smjenama u PNUSKOK-u. O višetjednoj potrazi za novim ministrom branitelja kaže da će branitelji biti zaštićeni, i da im ništa ne prijeti. “Nije ni važno tko će biti ministar branitelja, to u ovom trenutku nije najvažnija tema”, rekao je.

Na pitanje kako vidi komunikaciju u Vladi, rekao je “kao bečku školu u odnosu na ono što se događa na američkim izborima već tjednima.”  “Doduše, nisam još čuo za Goebbelsa, još nitko tako nije nazvao Trumpa. Makar se ja ne mogu s njim mjeriti s Goebbelsom, on je psihopat, ja mislim da ja nisam”, rekao je Milanović. O navodnom kandidatu za ministra branitelja Tomislavu Medvedu kazao je kako ne zna tko je to i kako ne ne bi prepoznao da ga vidi.

You may also like