Migranti u Idomeniju napali grččku policiju

Grčka policija je u ponedjeljak ispalila suzavac na migrante koji su vandalizirali kombi grčke policije, za koji su mislili da je ranio jednog migranta u logoru Idomeni na grčko-makedonskoj granici, doznaje se od policije.

Migranti su kamenjem razbili vjetrobransko staklo i zatim ih je policija rastjerala, objasnio je grčki policajac. Jedan vladin izvor je objasnio da se dogodila “teška nesreća” u kojoj je jedan četrdesetogodišnji Kurd ranjen u glavu, dodao je isti izvor. U ponedjeljak navečer još nisu bile poznate okolnosti u kojima je ranjen taj čovjek u prenapučenom logoru u kojem se vozila moraju polako kretati.

Više od 10.000 osoba, uglavnom migranata iz Iraka i Sirije, su i dalje u Idomeniju u teškim uvjetima i gotovo svakog dana manifestiraju i traže otvaranje granice, zatvorene od početka ožujka nakon zatvaranja” balkanske rute” . Prošlog tjedna je oko 300 migranata ozlijeđeno u sukobima s makedonskom policijom koja je upotrijebila suzavac i gumene metke, navela je organizacija Liječnici bez granica.

You may also like