Home Politika Michael Bloomberg ulazi u trku za Bijelu kuću

Michael Bloomberg ulazi u trku za Bijelu kuću

by Agencije

Bivši gradonačelnik New Yorka razmišlja da kao neovisni kandidat uđe u utrku za Bijelu kuću, piše u subotu The New York Times. Sedamdesettrogodišnji poslovni čovjek, vlasnik kompanije za pružanje financijskih informacija, navodno je spreman vlastitim sredstvima u iznosu od milijardu dolara financirati svoju kampanju, dodaje taj dnevnik.

Bloomberg koji je dugo bio demokrat prije nego je kao republikanac 2001. bio izabran za gradonačelnika New Yorka, da bi 2007. postao neovisan, predviđa da će na republikanskim predizborima pobijediti Donald Trump a na demokratskim Bernie Sanders, navode ti izvori odgovarajući na pitanje lista. Svoju će odluku potvrditi do početka ožujka, rekao je.

Nijedan neovisni kandidat do sada nije pobijedio na američkim predsjedničkim izborima. Bloomberg je zaslužan za obnovu poslovne klime u New Yorku nakon napada 11. rujna 2001. Usto je pokrenuo velike projekte obnove nekih četvrti u megapolisu, napose obala Manhattana. Napokon, poznat je po svojoj politici koja u središte stavlja javno zdravstvo, pa tako i borbu protiv pušenja, zaslađenih pića i vatrenog oružja.

Related Posts