Meteor produkciji prioritet zaključenje posla oko Badela

Meteor grupa u srijedu je izvijestila da je zadovoljna što je odabrana za strateškog partnera Badela 1862 temeljem provedenog javnog poziva te kako joj je prioritet brzo zaključenje predstečajne nagodbe, razduživanje Badela 1862 i započinjanje novog razvojnog ciklusa.

Uprava Badela u svibnju 2016. objavila je poziv strateškim investitorima na iskazivanje interesa za sudjelovanje u restrukturiranju društva. U tom se pozivu navodi i da društvo pridržava i pravo na konačni odabir strateškog investitora, koji će se uključiti u postupak predstečajne nagodbe i s kojim će tvrtka utvrditi mjere financijskog i operativnog restrukturiranja, o čijem će prihvaćanju odlučivati vjerovnici u okviru postupa predstečajne nagodbe.

Na poziv Badela su se, kako navode iz Meteor grupe, javili s ponudom koja je po svim unaprijed definiranim kriterijima bila ocijenjena najboljom, a za sve navedeno u ponudi priložili su čvrsta jamstva.

“Kao strateškom partneru prioritet su nam brzo zaključenje predstečajne nagodbe i razduživanje Badela 1862 te započinjanje novog razvojnog ciklusa. Kroz ulaganja u proizvodnju, prodaju i marketing omogućit ćemo daljnji rast i razvoj poslovanja Badela 1862 te jačanje njegovih tržišnih pozicija kako na domaćem i tržištima regije tako i na novim izvoznim tržištima”, poručili su iz Meteor grupe.

Badel 1862 nalazi se u postupku predstečajne nagodbe, koji je započet 23. travnja 2013. godine, a 29. srpnja te godine bio je prekinut, da bi 3. studenoga ove godine, po sili zakona, postupak bio nastavljen, jer su dugovi kompanije premašili vrijednost temeljnog kapitala.

You may also like

0 comments