Mesić Trumpu: Brilijantno ste pobijedili medije i establishment

U moru čestitki Donaldu Trumpu nezapaženo je prošla čestitka koja mu je stigla od bivšeg predsjednika Hrvatske, Stjepana Mesića.

Tri dana nakon što ju je uputio novom predsjedniku SAD-a, otkrili su je mediji. “Bili ste suočeni s udruženom frontom establišmenta i mainstream medija i briljantno ste se s njima borili, dobili ste veliku bitku”, napisao je Mesić, te objavio na stranicama svog ureda.

“Kao netko tko je, za razliku od vas, čitav svoj život proveo u politici (bio sam i deset godina predsjednik Hrvatske), vjerujte mi da znam što govorim kada kažem da ste pobijedili iako je sve bilo protiv vas. Iako nisam više aktivno uključen u politiku, pažljivo sam i s velikim zanimanjem pratio cijelu kampanju. Osjetio sam olakšanje kada sam vas čuo kako govorite o vanjskoj politici te mjestu i ulozi SAD-a u svijetu”, naveo je te objasnio što ga je privuklo Trumpovom pogledu na vanjsku politiku SAD-a.

“Nametanje režima i izazivanje konfrontacije s Rusijom su najveće pogreške koje je Washington učinio posljednjih godina. Vjerujem da ćete moći voditi i Ameriku i svijet prema boljoj i obećavajućoj budućnosti”, naveo je Mesić.

Zatim je izrazio želju i da se vide. “Bilo bi mi drago kada bih dobio priliku susresti se s vama, pogotovo ako biste bilo kada pomislili da bi vam iskustvo i znanje predsjednika jedne malene europske države moglo biti od pomoći”, piše Mesić Trumpu, a prenosi N1.

You may also like