Medved: Srbija ne radi dovoljno za nestale

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je u utorak u Vukovaru da Srbija ni dvadeset godina nakon Domovinskog rata ne daje dovoljan doprinos kako bi se pronašla tijela nestalih, a Hrvatska još traga za 1990 nestalih.

Ne možemo biti zadovoljni odnosom Srbije kao države, koja ni dvadeset godina nakon Domovinskog rata ne daje dovoljan doprinos kako bi se pronašla tijela naših nestalih, poručio je Medved iz Vukovara, gdje je u povodu Međunarodnog dana nestalih osoba položio vijenac i zapalio svijeću podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

To je jedno od pitanja i jedna od obveza koje je Srbija preuzela u tekstu pretpristupnog sporazuma s EU i tražimo od Srbije da posebno u tom poglavlju i posebno po tim pitanjima da svoj maksimum”, rekao je Medved u izjavi novinarima nakon što je položio vijenac.

Rekao je kako Hrvatska ima niz mogućnosti za uvjetovanje Srbiji da ispuni ono što je potpisala u pretpristupnom sporazumu. “Smatramo kako je pitanje nestalih osoba pored stavljanja van snage zakona o tzv. jurisdikciji apsolutni prioritet i zasigurno će Hrvatska poduzeti sve da izvrši pritisak na Srbiju da aktivno sudjeluje””, poručio je Tomo Medved.

You may also like

0 comments