Međunarodni vjerovnici Grčke počeli su u srijedu reviziju napretka koji je Atena ostvarila u provedbi reformi koje je obećala kako bi dobila novu tranšu kredita. Predstavnici Europske komisije, ECB-a, MMF i fonda za spašavanje eurozone sastali su se u srijedu ujutro s grčkim ministrom financija Euklidom Cakalotosom, objavilo je grčko ministarstvo financija.

Atena je već provela 30 posto reformi koje od nje očekuju vjerovnici u zamjenu za hitnu pomoć, po izvješćima grčkih medija. Predstavnici institucija ostat će u Ateni do petka. Atena mora u studenome u parlamentu progurati novi paket reformi, uključujući ukidanje poreznih olakšica za poljoprivrednike.

Eurozona je Ateni ljetos odobrila novi program pomoći vrijedan 86 milijarda eura. Prvih 13 milijarda isplaćeno je u kolovozu. Sada je potrebno odobrenje vjerovnika za novu tranšu od dvije milijarde. Novac bi mogao biti isplaćen idući tjedan, rekao je u srijedu potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis, koji će idući tjedan posjetiti Grčku. “Stvari idu više ili manje po planu”, rekao je.

Related Posts