Mate Rimac će spasiti Porsche od Tesline prijetnje

Komentar Der Spiegela

Njemački tjednik ‘Der Spiegel’ dotaknuo se našeg poslovnjaka i inovatora Mate Rimca velikim člankom u kojem je objašnjena njegova pozicija da pripremi velike kompanije poput Porschea za budućnost električnih automobila. Istaknuto je i da su Rimac Automobili osnovani prije deset godina u garaži, u kontrastu s činjenicom da je Rimac nedavno zaposlio svojeg tisućitog zaposlenika.

33-godišnji Mate je jedan od najpoželjnijih partnera automobilske industrije, s obzirom na to da ga i šef VW-a Herbert Diess i čelnik Hyundai-Kije Chung vjeruju kako ih samo on može ‘spasiti’ od ustaljenog proizvođača EV-ova Elona Muska. Upravo je po njemu Rimac dobio nadimak – ‘Elon Musk s Balkana’, od kojeg se očekuje da ‘gurne’ VW u baterijsku eru.

‘Tvrtka radi na najsnažnijem električnom automobilu na svijetu i želi korporacije poput Volkswagena i Hyundai-Kije osposobiti za borbu protiv Tesle – no utičnica za punjenje električnih automobila ne može se naći na parkiralištu za posjetitelje Rimac Automobila u Svetoj Nedelji. Rimčeva tvrtka je vjerojatno prebrzo narasla za to’, objašnjava njemački tjednik.


‘Radna snaga raspoređena je na pola tuceta lokacija u blizini glavnog grada Hrvatske, Zagreba. Ali uredi, laboratoriji i druge prostorije previše su uske. Čak i bez covid mjera teško je držati distancu – pa čak i u glavnom sjedištu, koje je sa svoja dva kata bez zasljepljujućih staklenih ili aluminijskih fasada jednostavnije od nekih autokuća’.

Zaista, od Rimca se očekuje mnogo u narednim godinama, zbog čega Der Spiegel opisuje kako je od nikoga postao ‘svjetionik nade u automobilskoj industriji’. Uz to, dodaje se kako je priča još nevjerojatnija ako pogledamo činjenicu da Rimac dolazi iz Hrvatske.

Naime, ‘cijela bivša Jugoslavija prilično je nevažno mjesto na svjetskoj automobilskoj karti’, iako je 200 kilometara od Svete Nedelje nekoć rođen izumitelj izmjenične struje Nikola Tesla – čije prezime Musk koristi na svojim automobilima.

No Rimac nije nimalo nalik Musku. ‘On ne tvrdi da će spasiti svijet električnim automobilima’, dodaje Der Spiegel. Iako je osnovni razlog njegovog uspjeha napredovanje s tehnologijom električnih automobila, on ne vjeruje da su EV-ovi rješenje za klimatske probleme. ‘Pravi ključ za sniženje emisija štetnih plinova su maksimalno iskorišteni kapaciteti za prijevoz putnika’, što se, prema Rimcu, može postići autonomnim vozilima koje koriste sustav tako da taksiji i Uberi više ne ostaju bez putnika.

Pozornost je dobilo i pitanje koje se tiče ostanka Rimca u Hrvatskoj. Glasnogovornica tvrtke priznaje kako ‘nedostatak osoblja i prostora stvara probleme. U Hrvatskoj nije lako pronaći automobilske stručnjake – posebno one koji su upoznati s električnim pogonima i baterijama, a za profesionalce iz inozemstva postoje atraktivnija mjesta od Svete Nedelje’. Svejedno, ‘prema Forbesu, Rimac Automobili su međunarodno novoosnovano poduzeće u zemlji sa zaposlenicima iz 35 različitih zemalja’, navodi Der Spiegel, a prenosi Jutarnji list.

Konačno, njemački tjednik zaključuje kako je u interesu velikih korporacija da mladom poduzetniku osiguraju što veću razinu slobode i fleksibilnosti. ‘Menadžeri poput Herberta Diessa iz VW-a, ili Olivera Blumea iz Porschea ne bi trebali stavljati Rimca na kratki povodac, tako da još uvijek može malo ispuštati paru – kao u njegovim divljim godinama’.

You may also like

0 comments