Home Ekonomija Mario Petrović sindikalnim vođama: Mi imamo muda stvarati novu vrijednost

Mario Petrović sindikalnim vođama: Mi imamo muda stvarati novu vrijednost

by Energypress.net

Povodom učestalih polemika o podizanju minimalne plaće, oglasio se Mario Petrović, stručnjak za odnose s javnošću, vlasnik tvrtke Milenium i vlasnik Edward Bernays, prve Visoke škole za komunikacijski menadžment.

“Ne bih htio kvariti službeni početak vikenda onima koji su posao dobili, a nisu ga zaslužili ili sjede na mjestu koje u biti ne postoji jer je jednostavno – izmišljeno za potrebe uhljeba. Ali buduć ja isplaćujem mjesečno oko milijun kuna placa, a putem poreza i prireza hranim te uhljebe, čini mi se fer da barem sindikalni vođe ne pričaju gluposti kada javno nastupaju.

Jednostavno, to me osobno vrijeđa kao i svakog tko u ovoj državi misli svojom glavom. Mi kao država trošimo vise nego sto zarađujemo i to je činjenica!

Novu vrijednost stvara privatni sektor i dajte imajte barem minimum poštovanja prema nama koji vam dajemo kruh u ruke. Ovdje ni na koji način ne podržavam sve poteze ove Vlade. Samo iskazujem svoje negodovanje prema sindikalnim vođama koji su uglavnom nekompetentni galamdžije koji o realnoj ekonomiji nemaju blage veze. Zagovaraju samo tzv. narodnu ekonomiju – a ona kaže, daj javnom sektoru sve sto traži i zadrži sve uhljebe na radnim mjestima te ih po potrebi ih nagradi. Ukini bilo kakvu mogućnost privatnih inicijativa, recimo u obrazovanju, zdravstvu…itd. Zadrži kvazi socijalno marksističku egidu da privatnici uništavaju radna mjesta, tvornice…itd.

Još jednom: mi vas hranimo i to radimo svaki dan kada smišljamo nove biznise i imamo hrabrosti (čitaj: muda!) investirati u to. A sve dok vi sjedite na svojim dobro uhljebljenim pozicijama i razmišljate o tome kako nezasluženo podići place svima odreda”, napisao je Mario Petrović na svom Facebook profilu.

Related Posts