Mario Petrović: Hrvatskom politikom kao pošast vlada negativna selekcija

Tijek dosadašnjih pregovora o vladi, kao i kadroviranje u hrvatskoj politici, danas je komentirao Mario Petrović, stručnjak za odnose s javnošću, suvlasnik agencije Millenium i vlasnik Edward Bernays, prve Visoke škole za komunikacijski menadžment.

“Iskreno, ne smeta mi otezanje Mosta u pregovorima. Nisam drugo niti očekivao. Imaju oni neku ulogu u razbijanju dvostranačja i to im ne sporim. No, daleko sam od populističkih stavova koje Most propagira i želi nametnuti hrvatskoj javnosti kao ispravne, a radi se, između ostalim, o tzv. smanjenju plaća državnih službenika, te prije svega Vlade i Sabora.

Upravo suprotno. Ja se zalažem da premijer ima najveću plaću baš kao i njegovi ministri. Sve ostalo stvara negativnu selekciju koja je tako prisutna u stranačkom životu danas. Nama trebaju ministri koji su operativni, sposobni i koje bi zaposlio svaki privatnik kao svog direktora. Dosta je stranačkih poltrona i nesuvislih profesorica koji nikada nisu organizirali niti plaćanje računa u svome domu, a žele voditi resore u koje spada HEP i slična poduzeća u vlasništvu države. Dajte prostora onima koji znaju i koji neće ulaziti u politiku da bi zaradili za prvi stan te vikendicu u Novalji ili Crikvenici…

Nadam se da je Plenković kao budući premijer svjestan ovih činjenica jer riba smrdi od glave”, napisao je Petrović na svom Facebook profilu.

0 comments