Marijana Petir: Kršćani su u svijetu desetkovani

Rat u Siriji mjenja geopolitičku kartu Europe, milijuni izbjeglica s istoka stiglo je Europu tražiti azil i sigurnu luku. No koliko će migranti promijeniti i jesu li već promijenili kulturnu i vjersku sliku Europe koja počiva na krščanskim vrijednostima pitanje je koje se danas sve više postavlja.

Zajedno s izbjeglicama koji samo traže šansu za novi život došli su i radikalni islamisti koji islam koriste samo kako bi širili teror i pokušali stvoriti šerijat u Europskoj uniji. O ovim pitanjima u Studiju 4 govorila je europarlamentarka Marijana Petir.

“Da se provodi genocid nad kršćanima utvrdila su brojna istraživanja, ali i rezolucija EP-a na kojoj smo radili više od godinu i pol dana. Pritom su veliki otpor pružali socijalisti i ultraljevičari i liberali. A istraživanja su pokazala da je od 2000. do 2010. ubijeno milijun kršćana i kršćani su doslovno desetkovani”, kazala je Petir. Dodala je kako EU po tom pitanju ne čini dovoljno. Smatra kako treba prestati poslovati s onima koji financiraju tzv. IS i ostale terorističke skupine.

Zabrinuta je jer vehabije iz BiH kupuju zemlju uz granicu s Hrvatskom i ondje osnivaju svoje kampove te što se velik broj mladih pridružuje IS-u. “Direktor Europola izvijestio je kako je oko 6000 Europljana otišlo ratovati za IS i sada se vraćaju. Riječ je o mladim ljudima iz slomljenih obitelji, regrutira ih se u zatvorima i preko društvenih mreža”, kazala je Petir.

Izbjeglice se, smatra – ne smije povezivati s terorizmom, isto kao i vjeru. “Kršćani ne ugrožavaju nikoga, kršćanstvo je vjera ljubavi i svi oni koji žele unišititi kršćanstvo trebaju biti zaustavljeni”.

You may also like