Marić: Porezni USKOK neće izgubiti samostalnost

Nakon što je ministar financija Zdravko Marić najavio da će porezni USKOK ući u sustav porezne uprave, reagirali su saborski zastupnici Mosta i poručili da taj prijedlog neće poduprijeti.

Marić je odgovorio da se radi o kvalitetnom rješenju prema kojem porezni USKOK raste u smislu važnosti i svoje pozicije u hijerarhiji. Objasnio je i da će porezni USKOK ubuduće moći izdavati rješenja u smislu upravnog postupka, što do sada nije mogao.

Na pitanje što će se dogoditi ako mostovci ne podupru poreznu reformu, upozorio je da se na reformu ne gleda u cjelini, već partikularno, a riječ je o 15 zakonskih propisa i najvećem poreznom zahvatu još od uspostavljanja poreznog sustava RH. Podsjetio je i da su u četvrtak na sjednici Vlade svi dignuli ruku za tu reformu, uključujući i Mostove ministre.

O tome što će se dogoditi ako Most ne podupre poreznu reformu nije želio spekulirati, rekavši samo da će onda netko morati objasniti javnosti zašto 2017. neće biti poreznog rasterećenja, zašto neće rasti plaće i smanjiti se porezno opterećenje poduzetnika i zašto ćemo ostati bez ukupnog pozitivnog efekta na gospodarstvo većeg od 2 milijarde kuna, prenosi HRT.

You may also like