Marić: MMF je u redovitom posjetu

Ministar financija Zdravko Marić kazao je u srijedu da je dolazak predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u radni posjet Hrvatskoj priprema za njihov dolazak u travnju ove godine, kada će doći Misija u skladu sa člankom 4. Statuta MMF-a.

Marić je uoči sjednice Vlade, odgovarajući na upit novinara, kratko poručio da je riječ o redovitoj posjeti MMF-a, “ništa novo”. Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje predvodi novi voditelj tima za Hrvatsku Khaled Sakr, u srijedu su stigli u Hrvatsku u petodnevni radni posjet, sa ciljem ažuriranja projekcija kretanja u gospodarstvu i financijskom sustavu Hrvatske.

Tijekom radnog boravka predviđeni su razgovori s predstavnicima Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija, kao i nekih drugih ministarstava i institucija u Republici Hrvatskoj. Posjet izaslanstva MMF-a najavljen je krajem siječnja, kada su u Hrvatskoj boravili novi šef Misije MMF-a za Hrvatsku Khaled Sakr te bivši šef Misije Johannes Wiegand. Oni su tada razgovarali s premijerom Tihomirom Oreškovićem, ministrom financija Zdravkom Marićem i guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem.

You may also like