Maloprodajna ulaganja: Pevec ne smije ponoviti skupe greške iz prošlosti

Iz tvrtke “Maloprodajna ulaganja” d.o.o., najvećeg pojedinačnog dioničara društva Pevec d.d., u subotu su izrazili zabrinutost u vezi poslovnih poteza sadašnje Uprave jer smatraju da će ponoviti greške iz prošlosti koje su skupo koštale i dobavljače i građane kroz golemi otpis duga te su istaknuli nekoliko zahtjeva koji bi se trebali naći na izvanrednoj Glavnoj skupštini tog društva.

Izvanrednu Glavnu skupštinu društva traže radi povećanja transparentnosti poslovanja i trgovanja dionicama kroz uvrštavanje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze, najkasnije do 15. veljače 2017. Traže i zaštitu interesa dioničara kroz isplatu dijela zadržane dobiti, povećanje temeljnog kapitala i dodjeljivanje novih dionica Peveca svim dioničarima jednako, po okvirnom ključu jedna nova dionica na svake tri koje posjeduju kao i popunjavanje krnjeg Nadzornog odbora.

“Želimo naglasiti da trenutno nemamo predstavnika u Nadzornom odboru i nemamo načina utjecati na vođenje tvrtke, a problemi su krenuli upravo promjenama u Nadzornom odboru i micanjem uspješne Uprave koja je Pevec izvukla iz stečaja i dovela do lidera na tržištu s potencijalom izrastanja u ozbiljnog regionalnog igrača”, ističu u priopćenju iz Maloprodajnih ulaganja.

Smatraju i da je najava ponovnog ulaska u nekretninske špekulacije, unatoč postojanju kvalitetnih i povoljnih gotovih slobodnih centara za širenje opasna i nije u interesu društva.

“Otezanje s izlistavanjem dionica na uređeno tržište Zagrebačke burze koje jamči transparentnije poslovanje i trgovanje dionicama, unatoč uspješno završenim predradnjama i izradi prospekta društva, neobjašnjivo je s poslovnog aspekta i ide direktno kontra interesa i odluke većine dioničara na Glavnoj skupštini. Ne možemo nikako podržati ni olaku zamjenu profesionalnih kadrova koji su se dokazali u podizanju Peveca iz pepela. To je u kratkom roku narušilo radnu atmosferu unutar tvrtke i znatno smanjilo kapacitete i potencijal tvrtke”, naglašavaju.

Napominju kako sve navedeno “gorko podsjeća na način poslovanja ‘starog’ Peveca koji je završio u stečaju s dugom od gotovo dvije milijarde kuna, a taj minus su podnijeli i dobavljači i kreditori i svi građani kroz otpis poreznog duga”.

“Mi nismo špekulanti i u Pevecu ne vidimo brzu zaradu. Mi smo stabilan i odgovoran vlasnik koji je u Pevecu prošao put od blokiranih računa i tereta duga od gotovo 2 milijarde kuna do zdrave tvrtke s preko 1,4 milijardu kuna prihoda i 120 milijuna kuna viška likvidnosti koja osigurava egzistenciju više od 1400 zaposlenih. Inzistiramo jedino na transparentnosti poslovanja i profesionalizaciji upravljanja. Nažalost, ova Uprava je i u jednom i u drugom, u samo tri mjeseca, tvrtku vratila nekoliko koraka unazad”, tvrde iz Maloprodajnih ulaganja.

(Agencija)

You may also like