Home Europska unija Maloljetne izbjeglice u Njemačkoj se prostituiraju

Maloljetne izbjeglice u Njemačkoj se prostituiraju

by Agencije

Sve više mladih izbjeglica u Berlinu se prostituira, javlja u ponedjeljak javni servis RBB pozivajući se na podatke humanitarnih organizacija.

“Uglavnom se radi o mladićima iz Pakistana, Afganistana i Irana”, navodi RBB u prilogu u kojem se govori o parku Tiergarten u središtu Berlina u kojem je u posljednje vrijeme primjetan veći broj mladih izbjeglica.

Neka humanitarne organizacija govore i o maloljetnim izbjeglicama koje se prostituiraju.

“Većina kontakata s mušterijama se odvija preko internetskih foruma, ali i izravnim kontaktom u samom parku”, kaže se u izvještaju.

Katina Schubert, predsjednica ogranka stranke Ljevica, koja u saveznoj pokrajini-gradu Berlinu sudjeluje u vlasti, govori o “neodrživoj” situaciji. Ona je pozvala saveznu vladu da odvoji više novca za socijalne i integracijske projekte za mlade izbjeglice te je istodobno upozorila kako Berlin nije izuzetak.

“Potresne priče o maloljetnim izbjeglicama koji se prostituiraju sigurno nisu izuzetak, nego ih nalazimo i u ostalim dijelovima Njemačke”, rekla je Schubert za agenciju AFP.

U izvješću RBB-a se govori i maloljetnicima kojima je ili odbijen zahtjev za političkim azilom ili se nalaze u sukobu s obitelji s kojom su došli u Njemačku te su zbog toga prepušteni ulici.

Schubert je zatražila da se od “milijunskog proračunskog viška” izdvoje sredstva za socijalne projekte kako besperspektivne mlade izbjeglice ne bi morala dijeliti sudbinu “mladih Afganistanca, Pakistanca i Iranca iz Tiergartena”.

Related Posts