Malić: Stvoren je krug privaten policije Milanovićeva kruga

Novinar Gordan Malić, koji je prije tri godine istraživao kredit Krešimira Milanovića odobren od LHB-a. Rekao je kako su u taj kredit ugrađene tržišne kamate, ali je bio potpuno rizičan s obzirom na ono čime je bio pokriven – zalog je bio višestruko manji od samog kredita.

Kredit je odobren 2007. godine nakon što je Zoran Milanović postao predsjednik SDP-a i potencijalni budući premijer. U to vrijeme krediti su se davali uz kriterije, ali uz interesne kriterije, osobama od velikog utjecaja. Malić je naveo kako je interesantno da je u vrijeme kada je Milanović dobio kredit LHB banku vodile iste osobe koje su vodile Hypo banku u Hrvatskoj u vrijeme kad se uz nju vežu mnoge afere.

Izrazio je razočarenje što nakon njegovih napisa i istraživanja nije bilo nikakvih reakcija hrvatskih institucija, ali ni medija na ovaj slučaj kao i svaki drugi, kako je rekao, povezan s tada vladajućom koalicijom SDP-a. Slovenski mediji su reagirali, no hrvatski ne, ustvrdio je.

Malić Krešimira Milanovića sumnjiči i za lobiranje u poreznoj upravi i u vezu s tim dovodi smjenu Slavka Linića s mjesta ministra financija. Svojevremeno Linić je pokrenuo pitanje kršenja policijskih ovlasti jer je saznao da je praćen i prisluškivan. Tadašnji ministar unutarnjih poslova tvrdio je da Linić nije obrađivan, no ove godine objavljeni su dokumenti PN USKOK-a prema kojima se vidi da je Linić obrađivan, rekao je Malić te pokazao dokumente koji to dokazuju. Marić kaže da su upravo ti dokumenti dokaz da su lagali članovi saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Igor Dragovan i Ranko Ostojić.

Državno odvjetništvo je prije 6 mjeseci dalo izjavu da nije upućeno u slučaj što dokazuje da je PN USKOK vodio privatnu istragu, naglasio je Malić. Slučaj tvrtke Pismohrana čiji je, kako je rekao, Krešimir Milanović bio lobist naveo je kao primjer velike koalicije na djelu. Velike koalicije jer je vlasnik Pismohrane bivši visoki član HDZ-a i iz tog slučaja želi pokazati postojanje velike koalicije kriminalnih interesa, koalicije koja javnosti nije vidljiva.

You may also like