Mali dioničari Agrokora traže Ramljakovu smjenu

Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor održala je konferenciju za novinare s temom “otkrivanje novih dokumenata koji govore o neispravnom radu izvanrednog povjerenika, odnosno jamstava koja su ovisna društva izdavala u korist Agrokora”.
“Ono što je radio Ante Ramljak nije bilo u skladu sa zakonima, pretvorio je jedan akt u nešto što je već napravilo jako velike štete”, kazao je Miroslav Jeličić Purko, koji je u ime udruge kazao da je “cilj ove presice predstavljanje dva važna dokumenta koji pokazuju da je ono što je radio Ante Ramljak nije bilo u skladu sa zakonima te da je pretvorio jedan akt u nešto što je već napravilo jako velike štete”.

Istaknuo je kako su na sudu prije nekoliko dana pronašli jedan dokument za koji nitko od njih nije znao, a podnesen je sudu jer su svi vjerovnici morali podastrti dokaze za svoje tražbine.

 “Dokument govori o jamstvima u okviru ugovora o kreditiranju i ugovorima u obveznicama, i po njemu je razvidno da društva poput Belja, Jamnice, Vupika i Leda mogu jamčiti samo za onaj iznos novca koji su primile, i ni za kakav veći iznos. Mi ovo nismo imali, a imali su Ramljak i banke. To znači da se više ne može napraviti onakva nagodba kakvu je zamislio izvanredni povjerenik”, kazao je Jeličić Purko. (N1info)

 

You may also like