Mali broj ljudi na antiimigrantskom prosvjedu u Zagrebu

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) u subotu je na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa održala slabo posjećeni prosvjed protiv ulaska imigranata u Hrvatsku i imigracijske politike Europske unije, koju smatra samoubilačkom.

Mirnim prosvjedom pred dvadesetak okupljenih, predstavnici te stranke poručili su da se nekontroliranim puštanjem migranata u Hrvatsku, a time i u ostale države Europske unije, postavlja tempirana bomba “do čije će eksplozije doći prije ili kasnije”. “Sve raspoložive činjenice upućuju na to da je masovna invazija imigranata iz Bliskog istoka i Afrike, kao i rat na Bliskom istoku, dirigirana i pomno isplanirana. Hrvatska ne smije nasjesti, niti bespogovorno izvršavati naredbe zapadnih zemalja, već mora pokazati da je suverena i samostalna država i štititi sigurnost hrvatske i europske budućnosti”, kazao je predsjednik Mladeži HČSP-a Frano Čirko. “Kratkovidna rješenja” Zorana Milanovića samo će potaknuti ilegalan ulazak, a više od 95 posto njih isključivo želi liberalne socijalne naknade, što se ne može nazvati izbjeglištvom, smatra Čirko.

Komentirajući problem o kojemu se govorilo na prosvjedu, jedna je prolaznica rekla kako “mala kuća nije za mnogo ljudi”, čemu se suprotstavio bivši branitelj, koji je kazao da je Hrvatska u ratu od Njemačke zatražila da primi 250.000 ljudi, “pa kako bi mi sada mogli zatvoriti granice?” “Nismo Mađarska”, dodao je.

Prije HČSP-a na istom mjestu je protiv ulaska migranata održan, također malobrojan, skup u organizaciji Autohtone Hrvatske stranke prava, koja drži da će “ilegalna ekonomska imigracija prouzročiti ekonomsku i sigurnosnu stabilnost te ugroziti kršćanstvo u Europi”. Imigranti i izbjeglice nisu isto, među njima je 80 posto vojno sposobnih muškaraca, rekao je predsjednik te stranke Dražen Keleminec, koji je poziv za medije potpisao pozdravom “Za dom spremni”. Poručio je nadležnima da imigrante pošalju u Ameriku jer je ona odgovorna za krizu. Prosvjed je nastavljen na Iblerovom trgu ispred sjedišta SDP-a, gdje su tražili od premijera potuno zatvarajne granice za migrante.

You may also like