Mađarska poziva EU da prekine agresivnu migracijsku politiku

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto pozvao je Europsku uniju da okonča “agresivnu” migracijsku politiku koja je, po njegovoj ocjeni, “protivna volji Europljana”. “Bruxelles mora biti zaustavljen”, rekao je Szijjarto u intervjuu za javni radio Kossuth u nedjelju.

Ustvrdio je da europski političari zanemaruju mišljenje javnosti i postupaju protiv nje, a to bi moglo “do krajnosti” oslabjeti zajednicu. “Nerazborita” migracijska politika prijeti jedinstvu, utjecala je na britanski referendum koji je završio “neželjenim rezultatom” i “šokirao” kontinent, rekao je Szijjarto.

O skorašnjem referendumu o izbjegličkim kvotama koje nameće Bruxelles rekao je da je to toliko važno pitanje da se o njemu moraju izjasniti mađarski birači.

Szijjarto je “zapanjen” pozivom američkog poslovnog čovjeka mađarskog podrijetla Georgea Sorosa da “institucije EU ukinu financiranje Europljanima, napose zemljama središnje Europe kako bi tim novcem financirali ilegalne useljenike u EU”.

Kad bi se takvi prijedlozi proveli Mađarska bi izgubila milijarde eura, smatra Szijjarto. “Ne, hvala”, rekao je i dodao da središnja Europa neće prihvatiti prijedlog da se “novac namijenjen” njoj usmjeri na “financiranje ilegalnih migranata”.

You may also like