Home Europska unija Mađari u anketi odbacili takozvani “Sorosev plan” o premještaju migranata

Mađari u anketi odbacili takozvani “Sorosev plan” o premještaju migranata

by Nikola Pusonjic

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Mađari su golemom većinom odbacili takozvani “Sorosev plan” o premještaju migranata u Europskoj uniji na temelju obaveznog sustava kvota, objavio je glasnogovornik mađarske vlade u srijedu, pozivajući se na obrađene rezultate vladine ankete. [/vc_column][vc_column width=”2/3″]Sveukupno je vraćeno 2.356.811 ispunjenih upitnika, štio uključuje njih 2.178.320 u pisanoj formi i dodatnih 178.491 putem interneta, otkrio je Zoltan Kovacs na konferenciji za medije.

Govoreći o američkom multimilijarderu mađarskog podrijetla Georgeu Sorosu, glasnogovornik je rekao da je broj onih koji su kroz svih sedam pitanja odbacili takozvani “Sorosev plan” veći od 2,3 milijuna.[/vc_column][/vc_row] To je najuspješnija nacionalna anketa koju je dosad provela vlada Viktora Orbana, zaključio je Kovacs.

Istraživanje se odnosilo na tzv. Sorosev plan koji su navodno stvorili Soros i čelnici Europske unije na sastancima iza zatvorenih vrata u Bruxellesu da prisile sve zemlje članice EU-a da napuste kvote za migrante i sruše zaštitne zidove na granicama.

Mađarski premijer Viktor Orban tvrdi kako je Soros glavni planer koji stoji iza političke kampanje da se Europa preplavi migrantima s Bliskog istoka i iz Afrike. (Agencije)

Related Posts