Maas rekao kako će Sjeverni tok 2 svakako biti završen

Ministar vanjskih poslova
Plinovod Sjeverni tok 2 će biti završen, jedino je pitanje kada će se to desiti, rekao je danas Heiko Maas, ministar vanjskih poslova Njemačke.

Maas je u intervjuu za Redaktionsnetzwerk Deutschland rekao da polazi od pretpostavke da će Sjeverni tok 2 biti finiširan. “Pitanje je samo kada. Što se tiče kritika iz Washingtona na račun projekta, mogu samo reći da mi sami donosimo odluke o našoj politici i o načinima kako ćemo se energetski osuigurati u Evropi”, rekao je Mass, a prenio TASS.

Američki senatori su 4. lipnja predložili Senatu da se prošire sankcije protiv plinovoda Sjeverni tok 2. Njemačka je oštro kritizirala planove Amerike da pojača sankcije protiv izgradnje plinovoda.

Sjeverni tok 2 uključuje izgradnju dva plinovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubičnih metara godišnje, koji bi išao od Rusije do Njemačke, preko Baltičkog mora. Projekt je skoro završen, 93 posto posla je urađeno, ali je došlo do prekida u prosincu 2019, jer su uvedene sankcije kompaniji za polaganje cijevi “Allseas”.

You may also like

0 comments