Luka Đurić glasnogovornik Predsjednice RH

Zagreb – glasnogovornik Kolinde Grabar Kitarović bit će Luka Đurić-

I dok se još dokraja pegla sastav savjetnika, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odabrala je svog glasnogovornika. To će biti mlad i javnosti nepoznat 32-godišnji Luka Đurić. Odabirom mlade osobe koja se još nije realizirala u svijetu odnosa s javnošću, iako je za to obrazovana, K. Grabar-Kitarović, prenose nam njeni suradnici, ispunjava upravo ono što je rekla i u svom ianuguracijskom govoru. Ona je na nedjeljnom ustoličenju poručila da će mandat posvetiti mladima i da se njima mora otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu.

“Neka se čuje njihov glas, oni su obrazovani, željni uspjeha i neopterećeni prošlošću”  riječi su predsjednice Grabar-Kitarović. Đurić je diplomirao na Veleučilištu Vern, a svoju je karijeru započeo u Zakladi Konrad Adenauer, koja se kroz svoje urede u svijetu zalaže za mir, slobodu i pravednost putem političkog obrazovanja. U zakladi je započeo kao tehnički asistent, zatim voditelj programa, a na kraju je postao zamjenik voditelja Ureda zaklade u Zagrebu zadužena za Hrvatsku i Sloveniju. Bio je zadužen za koordinaciju i provođenje programa zaklade za područja gospodarstva, medija, politike, sigurnosti te civilnog društva.

Predsjednica Grabar-Kitarović i Luka Đurić, iako mu je povjerila vrlo isturenu i nimalo laganu funkciju, ne znaju se otprije, pa je vrlo vjerojatno da je dobio preporuku od nekoga kome ona vjeruje. On pak kaže da su mu glavne reference bile kompetentnost i mladost, a da iskustva u suradnji s medijima ima iz Zaklade Konrad Adenauer. “Posao glasnogovornika predsjednice veliki mi je izazov” rekao nam je Đurić. Vjeruje u svaku riječ, nastavio je, iz njenog inauguracijskog govora, a trudit će se zajedno s cjelokupnim timom da K.Grabar-Kitarović ostvari “bolje sutra” koje je i obećala.

Đurić je aktivan i u think-tanku za socijalno tržišno gospodarstvo, „Zagrebačka inicijativa“ koji okuplja stručnjake iz gospodarstva, medija i politike. Tijekom zadnje godine studija bio je na praksi u Europskom Parlamentu u Bruxellesu u uredu tadašnje predsjednice Odbora za Jugoistočnu Europu Doris Pack. Završio je i MBA studij na United Business Institutut u Bruxellesu na području odnosa s javnošću i lobiranja. Kolindi Grabar-Kitarović, iako je prisegnula u nedjelju, mandat započinje 19. veljače. Tada dolazi u Ured predsjednika na Pantovčaku zajedno sa svojim timom. Obećala je manji Ured, odnosno manje savjetnika. Kompletan tim predstavit će u četvrtak. Naknadno će i odlučiti hoće li seliti s Pantovčaka u Visoku ulicu, što je bila obećala u kampanji.

You may also like