Lovrov: Nećemo zaustaviti zračne napade u Siriji

Rusija neće zaustaviti svoje zračne udare u Siriji sve dok tamošnje naoružane skupine, kao što je krilo al Kaide, ne budu poražene, izjavio je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Američki državni tajnik John Kerry rekao je u utorak da bi Rusija trebala prestati bombardirati oporbene snage u Siriji sada kada su počeli mirovni pregovori. “Ruski udari neće prestati sve dok stvarno ne porazimo terorističke organizacije poput Jabhat al-Nusre. Ne vidim zašto bi ti zračni udari trebali biti zaustavljeni”, kazao je on na tiskovnoj konferenciji u prijestolnici Omana Muscatu.

Lavrov je također rekao da će biti teško nametnuti primirje ako se sirijska granica s Turskom ne osigura kako bi se spriječilo krijumčarenje i kretanje boraca. “Što se tiče primirja, imamo pragmatične ideje i razgovarali smo s Amerikancima, koji su na čelu skupine za potporu Siriji, i očekujemo da ćemo razmotriti te ideje na sastanku 11. veljače”, rekao je šef ruske diplomacije pritom misleći na Međunarodnu skupinu za potporu Siriji koja bi se trebala sastati u Muenchenu 11. veljače.

You may also like