Lovrinović stao uz Milanovića

Ivan Lovrinović iz Mosta uz status na Facebooku, koji je naslovio “Sutra bi trebalo biti jasno”, objavio je i fotografiju sa sastanka čelnika triju najvećih političkih snaga – Bože Petrova, Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića.

Lovrinović smatra da je korektno što su HDZ-u dali rok do sutra u 16 sati da se vrate u pregovore o tripartitnoj Vladi jer su “i SDP-ovoj koaliciji također prije nekoliko dana dali priliku da se vrati za stol”.

Status prenosimo u cijelosti: “Danas smo Domoljubnoj koaliciji poslali pismo kojim ih pozivamo da nastave razgovore s Mostom i koalicijom Hrvatska raste. Trebaju se pismeno očitovati do 21. prosinca do 16 sati. Smatram da je to korektno jer smo i SDP-ovoj koaliciji također prije nekoliko dana dali priliku da se vrati za stol. Iskreno rečeno, bilo je više indicija da će od daljnjih razgovora prije odustati SDP negoli HDZ i bili smo iznenađeni. No, Milanović je na licu mjesta djelovao i potpisao ‘papir’ koji je jučer objavljen u mnogim medijima.

Zanimljivo je da je HDZ-ova koalicija sama napustila razgovore jučer. Most čitavo vrijeme pokušava utjecati na formiranje zajedničke reformske vlade jer je situacija teška, a za važne promjene potrebna je dvotrećinska većina u Saboru. To bi smanjilo i podjele u društvu.

Danas smo razgovarali sa 10 predstavnika SDP-ove koalicije. I oni su shvatili da je razuman potez pokušati HDZ ponovo vratiti za stol sutra do 16 sati. Zbog toga nismo razgovarali o nikakvim podjelama vlasti dok se HDZ ne očituje. No, rečeno je da Most ima spremnog mandatara čije će ime biti priopćeno sutra navečer”, napisao je na Facebooku Lovrinović.

You may also like

0 comments