Lobira li Amos Hochtein ponovno za plutajući terminal?

Sada vec bivši koordinator za medunarodna energetska pitanja State Departmenta Amos Hochstein, koji je nedavno napustio tu funkciju, prije desetak dana posjetio je Zagreb kao konzultant i lobist americke tvrtke Tellurion, piše Nacional.

Podrucje djelovanja Telluriona vezano je za savjetodavnu ulogu pri razvoju i realizaciji projekata izgradnje LNG terminala, no prema  Nacionalovim izvorima, njegov je primarni zadatak plasiranje američkog ukapljenog plina na svjetsko tržište, ali prema ponešto drugacijim modelima od do sada uobičajenih u većini americkih izvoznika. Zato se može zaključivati daje budući hrvatski terminal na Krku takoder u žiži interesa američkih dobavljaca plina koji već sada žele osigurati svoje sudjelovanje u tom dobavnom pravcu.

Nacionalu je potvrđeno da je tema razgovora bio LNG terminal na Krku i mogući pravci dobave plina, pri čemu je Hochstein prenio zainteresiranost američkih dobavljaca za sudjelovanje u projektu kada on bude dovršen. Američki su dobavljači važni  za buduci hrvatski LNG terminal, s čije strane dolazi i snažna podrška projektu, a Amos Hochstein je i u Tellurianu dobio zadatak prodavati američki LNG upravo na podrucju jugoistoka Europe, gdje ima dobre veze još iz vremena političkog angažmana u State Departmentu. Tvrdi se da je on iz Zagreba otišao zadovoljan jer je čuo da se situacija u tvrtki LNG Hrvatska promijenila i da projekt dobiva novi, ozbiljniji i realniji zamah.

Prema tvrdnjama svjetskih energetskih analiticara, SAD je i te kako zainteresiran da opskrbom Europe plinom putem ukupno 26 postojećih LNG terminala, a vrlo vjerojatno i putem buduceg hrvatskog terminala, što više smanji europsku ovisnost o ruskom plinu i time ojača svoj geopoliticki utjecaj u ovom dijelu svijeta. Kratko nakon njegova prošlog posjeta, Vlada je naglo promijenila planove izgradnje LNG terminala i s dotadašnjeg projekta kopnenog terminala kapaciteta šest milijardi prostornih metara na godinu, okrenula se po kapacitetu manjem i znacajno jeftinijem projektu plutajućeg terminala, čije su prednosti brža izgradnja i kraći vremenski rok realizacije i puštanja u pogon.

You may also like

0 comments