Lloyd bi mogao preseliti na kopno nakon Brexita

Tržište osiguranja Lloyd’s of London bit će spremno preseliti dio poslovanja u Europsku uniju čim Britanija pokrene postupak izlaska iz EU, rekao je u četvrtak predsjedatelj, signaliziravši prvi puta da su planovi već u poodmakloj fazi.

Ovog je mjeseca vodeće tržište specijaliziranih usluga osiguranja u svijetu objavilo da će nakon Brexita biti prisiljeni voditi dio poslova iz Europske unije ukoliko Britanija ne isposluje financijskim kompanijama pravo da prodaju svoje proizvode u EU, kao što je dosada bio slučaj.

U četvrtak je John Nelson za Reuters kazao da su pripreme u tijeku i da će se plan o vođenju poslovanja iz Europske unije početi provoditi čim britanska vlada počne pregovore o izlasku iz Unije.

“Naš je cilj da imamo spreman plan kako bismo mogli poslovati u EU kada se aktivira članak 50”, rekao je Nelson je u telefonskom razgovoru.

U sklopu Lloyd’sa posluje više od 90 osiguravateljskih skupina koje klijentima nude specijalne vrste osiguranja i reosiguranja, primjerice za brodove, energiju i politički rizik.

0 comments