Home Bosna i Hercegovina Livanjski rodijak i društvo s ograničenom odgovornošću

Livanjski rodijak i društvo s ograničenom odgovornošću

by Goran Raguž

Nova pitanja za “mog” zastupnika… Svi Livnjaci koje znam su krasni ljudi i ljudski se nadam da novootkriveno podrijetlo g. Milanovića, neće promijeniti tu sliku o njima u javnosti. Ona govori nešto drugo. Opet govori o praktičnosti g. Milanovića uoči samih izbora. Ova izjava, tempirana u predizborno vrijeme, znači samo jedno, ne samo prikupljanje “dijasporskih” glasova, a to zna da neće ići lako, već makar njihovo imobiliziranje i pokušaj da ih se ostavi kući. Pokušaj mu za sada odlično radi i vrlo ozbiljna anketa mi pokazuje da bi apstinencija od izbora mogla biti i preko 50 posto čime HDZ sigurno gubi.

Plus tome, savez sa strankom g. Glavaša, nekoliko “Hercegovaca”, “znanstvenika”, “komentatora”, uhljeba prve kategorije, plus glasine koju srednjerangirani HDZ BiH uhljebi šire o potrebi glasovanja za SDP dok se ne riješi tzv.”Hrvatsko pitanje” u BiH, čini od g.Milanovića kao još i Livnjaka, rodijaka de luxe kategorije. No to je stvarno samo psihološko reketiranje nacije i ništa drugo. Savez sa g.Glavašem je bačena koska na koju će skočiti svi da bi stvarne teme bile skrenute s očiju javnosti i sakrili dealovi u kojima i opozicija nije nevina.

Odlazak u Moskvu je sigurno ključna točka mandata g. Milanovića. Iz nje se može iščitati sve što treba znati, osobito činjenicu da je državna energetska sigurnost prodana nakon višegodišnjih lobiranja bivšeg predsjednika o Družbi Adrija. Ne treba tu biti pametan da se sabere tko tu stvarno stoji iza njega, tko je to moćan od osnivanja Hrvatske toliki da može jednom šapom pokriti i privatiziranje banaka i kreditiranje tonama novca projekata tipa DIOKI ja i preko svojih ruskih veza koje idu daleko do Steve Krajačića, osigura da samo ruski plin i nafta budu umjesto razvojnog kotača Republike Hrvatske, njen kamen oko vrata.

5. pitanje “mom” zastupniku u Saboru bi glasilo… Zašto nikada do sada Saborski Odbor za nacionalnu sigurnost, nije pokrenuo istragu koja bi dovela do raščišćavanja sovjetsko/rusko/udbaške hobotnice i njenog upliva na razvoj današnje Hrvatske? Zašto se DO nikada nije bavilo istragom ratnoprofiterske uloge svih plinsko naftnih tvrtki na području države, sada kada postoji precizan zakon, iako može izgledati kao mrtvo slovo na papiru? Da li je MUP i USKOK ikada poveo istragu o mogućem postojanju zločinačke organizacije u tim krugovima? Da li je stvarni razlog sabotiranja tzv. “lex Perkovića” bila zaštita nacionalnih interesa ili zaštita sovjetsko/rusko/udbaških interesa u INA i, Petrokemiji Kutina i DIOKI ju?

Što bi otvorilo poglavlje upravljanja državnom imovinom.  Nema goreg i gorčeg tumora na tijelu Republike Hrvatske od njenih ureda za upravljanje njenom nepotrebnom imovinom. Jedne prodaje djelića te imovine, nema bez podebljeg policijsko – sudskog dosiera. Jedne jedine prodaje te imovine, nema s pravomoćnom presudom do vrha te mafijaške piramide. Nekolicinu izvršioca radova, koji su žrtvovani kao uglavnom brbljivi i hvalisavi višak, ne želim niti pominjati. Mljackanje progutalog plijena, počelo je davno prije nastanka Republike Hrvatske, a tadašnje frakcije komunističke i ljevice i desnice, od tada se samo smjenjuju na vlasti.

(Samo da s tugom pomenem poginule u Vukovaru npr. i prazne kontejnere koje su sa zaleđenim licima otvarali, znajući da ih Majka Domovina nije samo izdala, već i prodala za Judine škude ratnih profitera. Ili metkovački ratni profiter, čija unca kupusa je koštala skoro kao i ona od zlata. Još ni jedan mrtvi branitelj nije vidio malo pravde, makar za svoju djecu ili već i unučad.
Slava vam Sokolovi i pokoj dušama hrabrim! I svjetlost vječna nek vam sja!)

Svuda gdje Država ima imovinu, tu su i paraziti. Tu su i nezaobilazni uredi za upravljanje tom imovinom i tu je oduvijek mafija kojoj sicilijanska nije niti do koljena. I tu su sve vlade do danas iste, a ne vidim načina da se to promijeni na bolje, već samo na gore. Osobito u ovakvoj opoziciji koja je već isplanirala gdje će tko zasjesti. Samo država s 21 županijom, nekoliko oglodanih abortusa tipa INA e i pridodanih joj bratskih i sestrinskih kompanija, zaslužuje svakodnevnu brigu policije i DO.

6. pitanje “mom” zastupniku koje glasi… Kakvu su zadnji nalazi Državne revizije o poslovanju DUUDI a? Da li uopće i obavljena? Da li je njegov šef tu radi stručnosti ili nadzora nad privatnim poslovanjem vlade RH i njenih ministara? Da li je g. Pejnović tu radi 12 g. staža u SSOJ-u, preciznije ’74-’86!? Kakve su rodbinske veze u Uredu i tko ih sve zapravo nadzire? Kako i pod kojim uvjetima se bjelosvjetskom parazitu dodjeljuje državna imovina npr. na Brijunima i da li tu ima osnova za istragu? Kada je vršena zadnja revizija državnog udjela u INA i Plinacrou? Kada će biti ukinut Zakon o ratnim profiterima jer se i onako ne primjenjuje?

Za sve navedeno u ovom i prvom nastavku, ne treba biti nikakav Eliot Ness da se zaključi da nije samo HDZ nepravomoćno stekao titulu zločinačke organizacije. Najblaže rečeno, za djelovanje SDP a pod g. Milanovićevom poliranom čizmom i bičem, ima osnova za pokretanje i ozbiljne istrage u USKOK u i povjerenstva u Saboru, koje bi napokon trebalo ličiti na ona Kongresa USA, kada svi znaju što ih čeka za sitnu laž. Oboje svakako, jer i suci i državni odvjetnici su proizvodi obje stranke i bez pritiska povjerenstva na i njih, neće se ništa mrdnuti. Nastaviti će se slatko mljackanje dok se još nešto može baciti u kljun.

A tu je i problem, sve je manje plijena i sve više krokodila u isušenoj močvari koji na prvi zvižduk, kreću u kanibalski juriš na dojučerašnje saveznike. N ti obračun na ljevici je u punom jeku, a koje cifre su u pitanju, mogla bi pasti i koja glava, osobito i zato što su to ZADNJE ikakve cifre koje bi se još i mogle zamračiti. Tu je vrlo značajna druga faza blokiranja Cheniereove ponude za mobilni LNG terminal, koja bi bila etabliranje stanovitog energetskog društva u luci Ploče koja je također planirana samo za ruski plin, i to LPG za vozila, a ne onaj povoljnije cijene na tržištu. Time bi Jadran od Ploča do Pirana, postao Lake Putin. Atomske ili bolje rečeno, fuel air explosive bombe ili Russia today retorikom jednog medija, termobaričke bombe “Goruće sunce”, od Ploča na sjever bi krenule iz oronulih terminala na državnom pomorskom dobru, minucioznom operacijom uzetih Terminalima Federacije BiH, što btw, govori o dugotrajnoj i vojnički precizno planiranoj operaciji, kroz naseljena i nezaštićena mjesta delte Neretve, pa kroz centre gradova Čapljina, Mostar i dalje. Bez daha!

7. pitanje “mom” zastupniku! Tko je odlučio o dodjeli terminala Federacije BiH, izgrađenim bespravno na pomorskom dobru RH? Za koliko kuna godišnje je izdana koncesija stanovitoj plinarskoj tvrtki? Na koliko godina? Tko osigurava hazma na potezu Ploče – Gabela? Tko je špediter? Tko vozi dalje kroz BiH? Tko osigurava? Tko u DO RH je nadležan za istragu i dokle je došla? S čijom dozvolom djeluje ministar g. Vrdoljak, jer očevidno, da je i njegov i strankin mu koalicioni potencijal blago rečeno nikakav?

Related Posts